Satu Mare: Maşini de epocă, în raliu prin Ţara Oaşului şi zona Careiului
Autor: DCNews Team pe 28 aug 2019 / 11:58 | Expozitii

Circa 40 de maşini de epocă, printre care una de peste 90 de ani, se vor întrece în acest weekend în etapa Campionatului Naţional Retromobil desfăşurată în Ţara Oaşului şi zona Careiului, anunţă organizatorii, miercuri, printr-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, etapa cu numărul XX a concursului naţional dedicat vehiculelor istorice 'Raliul Carpaţi Retro' va începe vineri, 30 august, cu o paradă a maşinilor în centrul municipiului Satu Mare, după care acestea vor porni pe traseu.

'În cele două zile de concurs, participanţii vor parcurge în regim deschis de circulaţie un număr de 400 km, câte 200 km în fiecare zi, vineri traseul desfăşurându-se în Ţara Oaşului, unde vor putea fi admirate frumuseţile geografice locale, inclusiv staţiunea turistică Luna Şes, iar sâmbătă, concurenţii vor putea parcurge zona din sudul judeţului având ca punct de excepţie o pauză de prânz în curtea castelului Karolyi din Carei. Acest raliu contează pentru clasamentul Campionatului Naţional Retromobil. Vor fi premiate atât autovehiculele care vor parcurge traseul de regularitate, dar şi cele mai vechi maşini, cele cu cea mai mare, respectiv cea mai mică cilindrea, etc.

La start va fi prezent şi automobilul marca Fiat, fabricat în 1924, premiat la Concursul de Eleganţă Sinaia, dar şi un Jaguar din 1938', precizează sursa citată. Vehiculele vor mai putea fi admirate vineri între orele 13,00 - 15,00 la Valea Măriei, iar sâmbătă, în acelaşi interval orar, în faţa Castelului Karolyi. Evenimentul este organizat de către Retromobil Club România şi Oldtimer Club Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, al Primăriei Municipiului Satu Mare şi Primăriei Municipiului Carei. 

Te-ar putea interesa și ....
Expozitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri