Scădere a numărului de infectări. Cristian Oancea: ”Este un număr FALS”. Pericolul nebănuit după încheierea vacanțelor
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ
Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, a vorbit despre numărul mic de infectări găsit astăzi, de 693 la doar 7331 de teste. 

Medicul trage mai multe semnale clare de alarmă: 

Este un număr fals descrescător, pentru că testele sunt foarte reduse și noi credem că tot pe undeva la 1200-1300 de contacți pe zi sunt. Lumea, nemaimergând în concediu, nu se testează și, automat, a scăzut numărul de teste și de depistați pozitivi. Trebuie, în continuare, să fim responsabili și să fim cu ochii pe ce se va întâmpla cu procesul pedagogic în următoarele săptămâni. (...) 

Sigur va fi și o ușoară creștere a numărului de infectări, problema e să nu fie accelerată și accentuată la peste 1800-2000 de cazuri, pentru că parte dintre ele ajung să fie severe și să intre la ATI, iar apoi sunt decesele raportate. (...) Dacă nu vom fi atenți și vom fi iresponsabili, vom avea o creștere alarmantă, pe care nu o vom putea gestiona. (...) Dacă din nou vor începe gripa, valul II, spitalul medical va fi sub presiune.”

Cristian Oancea, întrebat este îngrijorătoare scăderea numărului de teste la cerere, în condițiile în care s-a încheiat perioada de vârf a concediilor, a răspuns că ”da, o să existe o scădere a numărului de teste și o scădere a numărului de persoane găsite pozitiv. Este îngrijorător, pentru că acele persoane care sunt pozitive și nu sunt testate, ele transmit în comunitate boala și atunci ne vom trezi, din start, cu cazuri moderate și severe direct la spital.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel