Scandal în USR după ce Barna a încercat ”resuscitarea” lui Ghinea. PLUS a părăsit ședința
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
A fost ședință cu scandal la USR. O hotărâre luată de Dan Barna a dus la mai multe discuții tensionate. PLUS a părăsit ședința. 

Dan Barna ar fi încercat „să îl resusciteze" pe Cristian Ghinea în conducerea Alianței care pregătește campania pentru locale și parlamentare, ceea a dus la tensiuni în USR, iar PLUS a părăsit pentru scurt timp ședința pentru a îi lăsa să ajungă la consens, au spus surse din USR, pentru Mediafax.

„Dan Barna a mers cu niște propuneri de persoane pentru conducerea executivă pe care nu le-a discutat decât cu cei din echipa lui din Biroul Național. Problema cea mai mare era «resuscitarea» oficială a lui Cristian Ghinea. Doar că în Birourile Naționale reunite Barna nu poate trece peste voința noastră, e prevăzut în protocolul Alianței", au explicat surse din USR, pentru Mediafax.

Amendament în protocolul alianței

Membrii care nu sunt în acord cu președintele partidului au reușit să includă în protocolul Alianței USR-PLUS un amendament prin care deciziile sunt luate cu două treimi din numărul total de membri ai fiecărei formațiuni , iar demersul lui Dan Barna a fost blocat, au precizat sursele citate.

„Mai exact, avem minoritate de blocaj dacă majoritatea vrea să impună ceva discreționar. Dan nu a crezut că vom activa clauza asta și s-a dus înainte, am activat-o și s-a făcut pauză de consultări, pentru că Barna a fost nevoit să se consulte cu noi", au completat sursele menționate.

Au părăsit ședința

La ședința de luni a Birourilor Naționale ale USR și PLUS, liderii partidului condus de Dacian Cioloș s-au retras pentru scurt timp ca să îi lase pe membrii USR să ajungă la consens.

În reniunea de luni a conducerii celor două partide, Liderii Alianței USR-PLUS vor discuta cu reprezentanții PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale de anul acesta, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Alianței, Ionuț Moșteanu.

Dacian Cioloș a declarat, duminică, referitor la faptul că PNL vrea candidat propriu la Primăria Capitalei, că liberalii ar trebui să își amintească că au pierdut alegerile la București, în vara anului 2016, pentru că nu a existat un candidat comun al Opoziției la PMB. Liderul PLUS le-a propus liberalilor, cât și PMP să decidă un candidat comun la Primăria Capitalei pe baza de primaries.

Candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample și în urma unei testări a potențialilor membri eligibili pentru poziție.

Nicușor Dan este candidat independent susținut de USR București la Primăria Capitalei. Și Gabriela Firea a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel