Urmărește emisiunea live
Scandal în USR-PLUS. Barna şi Voiculescu, criticaţi. Florina Presadă: Am sperat că lucrurile se vor schimba. Gândire AROGANTĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Florina Presadă
Florina Presadă
Senatorul Florina Presadă atacă dur conducerea USR-PLUS înainte de definitivarea listelor pentru alegerile parlamentare. Aceasta spune că liderii partidului impun abuziv oameni pe liste. 

"USR a fost partidul care a venit în faţa oamenilor cu festivalul democraţiei. Membrii USR şi PLUS, la europarlamentare au putut să-şi aleagă candidaţii pe listele pentru alegerile europarlamentare. Am avut atunci vot universal, dezbateri, o campanie internă consistentă iar membrii au putut alege în deplină cunoştinţă de cauză. Acum se foloseşte alt sistem, sistemul cu delegaţi. În fiecare filială se aleg delegaţi iar aceşti delegaţi formează conferinţa municipală care la rândul ei va alege candidaţii USR-PLUS pentru parlamentare. Acest proces, această competiţie internă în filiala Bucureşti nu a existat. De pe azi pe mâine s-au anunţat termenele pentru a te putea înscrie ca delegat în conferinţa municipală şi tot aşa, pe un anumit site au apărut indicaţii de vot pentru membrii filialei de vot USR Bucureşti în sensul în care aceştia trebuia să aleagă o anumită listă de delegaţi, astfel încât aceştia să poată vota o anumită listă de parlamentari. Nu a existat o competiţie, un concurs adevărat între membrii înscrişi pentru a putea fi înscrişi delegaţi.", a declarat Florina Presadă la Adevărul Live. 

Dan Barna şi Vlad Voiculescu, dezamăgiri pentru Presadă

"Sincer mă aşteptam ca lucrurile să meargă altfel după fuziune. Am votat pentru fuziune în speranţa că lucrurile se vor schimba în USR şi că vom vedea un altfel de poltică în USR. Sunt foarte dezamăgită că Vlad Voiculescu e părtaş la ceea ce se întâmplă în Bucureşti acum cu aceste liste şi recomandări date membrilor filialelor să voteze numai anuţi oameni.

Eu n-am văzut până acum această tentativă de a împăca părţile în USR venind de la conducerea partidului. Nu am văzut un mesaj, deşi să ne aducem aminte că Dan Barna a făcut negocierile pentru candidaţii USR-PLUS la Bucureşti. Nu ştiu ce va face Dan Barna mai departe, am văzut că în Biroul Naţional e foarte activ şi susţine anumite excluderi.", a mai spus senatoarea. 

"Meritocraţia, cuvânt fluturat în faţa alegătorilor. Gândire AROGANTĂ"

"În acest moment cuvântul meritocraţie e doar un cuvânt pe care conducerea partidului îl flutură în faţa alegătorilor. E doar un mandat de vreme rea. Meritocraţia nu mai e de mult respectată de conducerea USR. Eu nu am făcut această politică internă de partid pentru a mă pune cu o tabără sau alta. Am taxat în mod egal abuzurile sau derapajele indiferent de sursa lor. Fie că era vorba de Cristi Ghinea, Nicuşor Dan, Dan Barna sau Claudiu Năsui. Mi-am dorit să-mi fac treaba de senator şi am considerat că în felul acesta aduc un plus de valoarea cetăţenilor. Nu am fost aleasă pe 11 decembrie 2016 senator ca să muncesc în partid. Am fost aleasă să-mi fac treaba de senator. Nu vreau să marşez pe acest tip de gândire care există acum la vârful USR-PLUS şi anume că oamenii oricum vor vota listele USR-PLUS că nu au altceva mai bun să voteze. Nu, oamenii vor vota USR-PLUS dacă ei consideră că pe listele USR-PLUS sunt oameni care merită. Acest tip de gândire că oamenii vor vota oricum USR-PLUS este un tip de gândire extrem de arogant care ne-au adus de-a lungul timpului foarte multe deservicii. Oamenii au văzut lucrul acesta la prezidenţiale, la locale şi vedem rezultatul electoral al acestor politici de a promova oameni pe bază de loialitate pentru conducerea partidului în loc să promovăm oameni în funcţie de munca lor şi de meritele pe care le au în munca lor. Mi-al dori să ne întoarcem la ceea ce înseamnă USR şi PLUS. Competenţă şi meritocraţie şi să ne ducem în faţa oamenilor cu o listă de oameni care au muncit, dar care au muncit pentru cetăţenii României, nu pentru un lider de partid sau altul.", a mai declarat Florina Presadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel