Scandal la evacuarea Spitalului Foișor. Zeci de persoane cer explicații. Jandarmeria reacționează - UPDATE
Autor: Alexandru Ichim pe 09 apr, 23:14 | Sanatate

Zeci de persoane cer explicații în fața Spitalului Foișor și se ceartă cu forțele de ordine în urma evacuării unității medicale. 

UPDATE: În legătură cu situația din zona spitalului Foișor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

”În zona spitalului s-a strans un grup de persoane, care prin acțiunile desfășurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate de jandarmi în acest context. 

Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condițiile normale de siguranță  pentru personalul medical si pacienții care sunt transferați.

Recomandăm persoanelor prezente să respecte recomandările și măsurile de siguranță publică pentru a preveni eventuale evenimente care pot tulbura ordinea publică și siguranța pacienților evacuați”, se arată într-un comunicat de presă. 

 

- Știrea inițială - 

Spitalul Foișor a fost evacuat în această seară în Capitală pentru ca de mâine să devină spital suport Covid. Toată operațiunea de mutare a pacienților a durat mai bine de trei ore. 

Zeci de persoane s-au adunat însă în fața spitalului, nemulțumite de operațiunea de evacuare și au cerut explicații autorităților competente. Oamenii au huiduit și au cerut prezența premierului Cîțu și a ministrului Vlad Voiculescu.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat. Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora, scrie Mediafax. 

VEZI ȘI: Spitalul de ortopedie Foişor din Bucureşti este evacuat. Arafat explică de ce devine spital suport COVID-19. Ordinul lui Voiculescu intră în vigoare mâine

 

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri