Scandal la Jocurile Olimpice. Harta Ucrainei, prezentată fără Peninsula Crimeea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Scandal la Jocurile Olimpice. Harta Ucrainei, prezentată fără Peninsula Crimeea  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Scandal la Jocurile Olimpice. Harta Ucrainei, prezentată fără Peninsula Crimeea / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Pe site-ul Olimpiadei de la Tokyo, harta Ucrainei a fost separată de Peninsula Crimeea.

La 23 iulie au fost inaugurate Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. În ajunul deschiderii Olimpiadei-2020 s-a iscat un scandal din cauza hărţii Ucrainei. Pe site-ul Olimpiadei, cu orarul competiţiilor, în partea dreaptă este un compartiment cu hărţile ţărilor. Pe hartă, Ucraina era separată de peninsula Crimeea, anexată de Rusia.  După ce Ministerul de Externe al Ucrainei a dat însărcinări ambasadelor Ucrainei din Elveţia şi Japonia să clarifice situaţia, eroarea a fost corectată, scrie UNN.

Compartimentul Olympics Cheer Zone, cu hărţile ţărilor, este destinat suporterilor din diferite state pentru comunicarea lor video. După scandal a demisionat regizorul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, precizează Lyberti.

O prezentatoare britanică a comparat harta Ucrainei de pe tricourile echipei de fotbal cu o pată mizerabilă

În preajma meciului Ucraina-Anglia din sferturile de finală ale Euro-2020, în timpul emisiunii Good Morning Britain, a avut loc un incident neplăcut.

Prezentatoarea Cate Garraway s-a exprimat jignitor faţă de tricoul Naţionalei Ucrainei, scrie „Hvylia”. Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, a fost oaspetele show-ului. Reprezentantul Ucrainei a participat la discuţiile privitoare la meciului dintre Anglia şi Ucraina. După ce Vadym Prystaiko le-a spus prezentatorilor că ucrainenii sunt emoţionaţi de acest eveniment, căci este pentru prima dată când Naționala Ucrainei a ajuns în sferturile de finală ale Euro-2020, Cate Garraway a făcut un comentariu destul de straniu (citește continuarea AICI).

Deputații din Ucraina au abolit zona economică liberă „Crimeea”

Rada Supremă a abolit regimul zonei economice libere din Crimeea. 328 de deputați au susținut proiectul de lege 5502-d.

Legea reglementează, de asemenea, procedura de intrare și ieșire de teritoriul ocupat temporar (abreviat „TOT”). Cetățenii Ucrainei au dreptul la intrarea și ieșirea liberă și neimpedimentată de pe „TOT” numai prin punctele de control de intrare și ieșire, unde se efectuează controlul temporar la frontieră pentru prezentarea oricărui document specificat de articolul 5 din Legea „Cu privire la cetățenia Ucrainei” sau articolul 2 din legea „Cu privire la procedura de ieșire din Ucraina și de intrare în Ucraina de către cetățenii Ucrainei”.

Astfel, străinii și apatrizii intră și ies numai prin punctele de trecere a frontierei, pentru prezentarea pașaportului străinului (documentul care atestă identitatea străinului sau apatrizului) și permisiunea specială luând în considerare prevederile legii „Cu privire la statutul juridic al străinilor și apatrizilor.

Procedura de intrare a ucrainenilor, străinilor și apatrizilor pe teritoriul ocupat temporar și ieșirea de pe acesta va fi stabilită de guvern.

De asemenea, legea consacră dreptul la asistență juridică secundară gratuită pentru cetățenii Ucrainei care locuiesc în Crimeea și asigură exercitarea dreptului la moștenire pentru astfel de persoane, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel