Urmărește emisiunea live
SCANDAL la Netflix. S-a ANULAT! Un personaj gay, luat în vizor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Netflix a anulat producţia unui serial turcesc în care unul dintre personaje era gay, după ce guvernul de la Ankara i-a refuzat licenţa de filmare, informează DPA.

Compania avea două opţiuni: să schimbe scenariul şi, prin urmare, să afecteze originalul, sau să anuleze producţia. Netflix a ales a doua variantă, a declarat miercuri pentru DPA o persoană familiarizată cu acest subiect. Personajul în cauză al serialului - intitulat 'If Only' - nu este unul dintre rolurile principale.

Autorizaţia de filmare a fost refuzată de Ministerul Culturii şi Turismului. Scenarista serialului, Ece Yorenc, a declarat recent pentru revista de cinema turcească Altyazi Fasikul că serialul a fost anulat cu o zi înainte de începerea filmărilor.

'Permisiunea de a filma serialul nu a fost acordată din cauza unui personaj gay. Acest lucru este extrem de înspăimântător pentru viitor', a precizat ea.

Homosexualitatea nu este ilegală în Turcia, însă atacurile asupra comunităţii LGBTIQ+ şi a susţinătorilor acesteia sunt comune, iar paradele gay au fost anulate.

'If Only' spune povestea unei femei care trăieşte un mariaj nefericit şi se întoarce în timp în noaptea când viitorul soţ o cere în căsătorie. Netflix produce în prezent cel de-al treilea sezon al serialelor 'The Gift' şi '50m2' în Turcia, ţară unde are 1,5 milioane de abonaţi, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel