SCANDAL MONSTRU: Fraudarea alegerilor în Transnistria. Vlășceanu: Dodon are nevoie de aceste voturi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
vlasceanu_facebook_dcnews
vlasceanu_facebook_dcnews
Au apărut informații privitoare la fraudarea alegerilor din Republica Moldova. Analistul politic Andrei Vlășceanu ne-a oferit, în exclusivitate, o opinie privitoare la desfășurarea procesului electoral de peste Prut.

Potrivit ultimelor informații, procesul electoral din Republica Moldova urmează să fie fraudat. Andrei Năstase, candidatul Platformei DA la funcția de președinte, a făcut apel la mobilizare împotriva fraudării alegerilor în cele 42 de secții de vot din Transnistria, într-o postare pe Facebook:

„Platforma DA se organizează, din acest moment, pentru a apăra Republica Moldova, cu propriile sale resurse umane, de asaltul oligarhic care se pregătește deja. Deschidem liste de înscriere pentru toți bărbații în putere ai acestei țări care se simt în stare și sunt pregătiți să meargă alături de noi în zona celor 42 de secții de votare. Peste noi, de această dată, nu se va mai trece!“

Analistul Andrei Vlășceanu ne-a oferit o părere privitoare la o posibilă fraudare a alegerilor în Transnistria:

„Am văzut mesajul lui Andrei Năstase, e o chemare la luptă. El încearcă să-și arate autenticitate, să arate că e singurul candidat care lansează acest apel. A spus că partidul domniei sale își asumă acest procedeu și este strict pe bază de resurse proprii. În același timp, face un apel și la ceilalți contracandidați, în speță la Dodon, referitor la o posibilitate de fraudare a alegerilor din stânga Nistrului. Îl acuză pe Dodon că este într-o înțelegere subterană cu Krasnoselski și cu oligarhul Victor Guşan, șeful concernului Sheriff și liderul de facto al Tiraspolului.

În primul rând este un mesaj politic. Totodată, chiar Igor Dodon spunea aseară, într-o emisiune TV, că există anumite reglementări făcute de CEC, prin care sunt interzise tot felul de transporturi, de exemplu mașini cu mai mult de 7 locuri, adică microbuze care ar putea transporta oameni“, precizează analistul politic.

Igor Dodon are nevoie de voturile din Transnistria

„În al doilea rând, nu reprezintă niciun fel de garanție referitor la faptul că nu vor fi voturi din stânga Nistrului. Acest lucru este foarte încurajat, mai ales de Igor Dodon. Își dorește și are nevoie de aceste voturi pentru a intra în turul 2. În al treilea rând, mesajul lui Năstase e un mesaj politic, bazat pe o analiză a ultimelor sondaje, care nu-l arată că intră în turul 2.

În același timp, tot aseară, Igor Dodon a spus că și l-ar dori pe Andrei Năstase în turul 2. Din acest punct de vedere, Dodon profită de propria lui complicitate pentru a mânji un contracandidat și să-l înfunde și mai tare din punt de vedere politic“, a punctat Vlășceanu.

Consiliul Europei nu trimite observatori în Moldova din cauza COVID-19

„Consiliul Europei poate că nu-și va trimite reprezentanți, dar OSCE are acest atribut de a verifica alegerile din punct de vedere tehnic. Sunt trimiși oameni, chiar și Andrei Năstase spune că erau undeva la 1.100 de oameni. OSCE a trimis oameni inclusiv în Statele Unite. Trebuie să așteptăm ce spune OSCE-ul, cât de veridice sunt și cât de legale sunt alegerile din primul tur“, a conchis Vlășceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel