Moţiune de cenzură. Vicol exclude blatul PNL - PSD: Nu am de ce vota o moțiune în care se cere doar decapitarea premierului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Laura Vicol
Foto: Facebook Laura Vicol
Deputatul PSD Laura Vicol a făcut declarații despre moțiunea de cenzură, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

"Cu siguranță această moțiune va fi votată inclusiv de partidul meu, atâta timp cât va fi pe ordinea de zi în plenul Parlamentului. Aceasta a fost poziția constantă a PSD, deci orice speculație din acest punct de vedere nu am de ce să o comentez. Știu că sunt foarte mulți care susțin că PSD a făcut un blat cu PNL, nu este adevărat!

Moțiunea e un drept sfânt prevăzut în Constituție, deci este normal ca această moțiune să fie votată atâta vreme cât va fi trecută pe ordinea de zi. Eu am analizat tot jocul acesta, pentru că s-a făcut un joc în jurul acestei moțiuni din două perspective.

Noi la început am anunțat că avem o moțiune, am făcut textul public, am bătut la ușa tuturor și am solicitat celor interesați să dea tot acest Guvern jos, să vină să ne semneze moțiunea.

Nu toată lumea știe că un parlamentar are dreptul să-și pună o singură dată într-o sesiune parlamentară semnătura pe o moțiune de cenzură. În textul moțiunii noastre noi am atacat întreaga guvernare, toți miniștrii din actuala guvernare care, în opinia noastră, trebuie să plece acasă, pentru că nimeni nu a făcut absolut nimic în ceea ce privește bunăstarea românilor, pentru că aici ne referim.

Miniștrii USR sunt mult mai jos decât orice alt ministru pe care l-a avut această țară, da, sunt de acord. Dar logic și moral vorbind, nu am de ce să semnez o moțiune pe care o voi susține și o voi vota cu siguranță dacă ajunge în plen, nu am de ce să votez o moțiune în care se cere doar decapitarea premierului", a declarat Laura Vicol, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

 

Vezi mai multe în video:

Critici dure la adresa Guvernului 

"Numele premierului, adică Florin Cîţu, este doar una dintre extrem de multele probleme ale guvernării, probleme care se transformă în argumente pentru ca acest Executiv să plece acasă. Alături de Florin Cîţu trebuie să plece şi toată pleiada de miniştri care l-au însoţit în acest an pe calea distrugerii vieţii majorităţii românilor. Mi-ar fi plăcut ca miniştrii USRPLUS să demisioneze de ruşinea acestei guvernări, nu pentru că le-a luat Cîţu jucăriile.

Adevărata tragedie naţională nu este soarta lui Stelian Ion sau cearta dintre USRPLUS şi PNL pe bani publici şi funcţii.

Adevărata tragedia naţională este că românii trăiesc din ce în ce mai rău, iar Guvernul a contribuit decisiv la înrăutăţirea vieţii acestora! Şi acesta este şi principalul motiv pentru care acest Guvern trebuie să plece.

Guvernul a lăsat categorii întregi de populaţie descoperite în faţa creşterilor alarmante de preţuri: pensiile, salariile şi alocaţiile au fost îngheţate.

Guvernul a refuzat luni de zile, cu obstinaţie, să intervină pentru a verifica ce se întâmplă pe piaţa de energie, pentru ca românii să nu ajungă să plătească facturi exorbitante.

Guvernul şi partidele din arcul guvernamental au îndepărtat rând pe rând specialiştii din instituţii şi au transformat statul român în sinecură pentru apropiaţi.

Guvernul a lăsat românii descoperiţi în faţa efectelor economice ale pandemiei: firmele afectate de restricţii şi cei care şi-au pierdut locurile de muncă nu au primit niciun fel de sprijin", declarat de curând Laura Vicol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel