SCANDAL pe zilele Câmpulung între PNL și Elena Lasconi (USR)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Sursă foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Liberalii musceleni se delimitează de acțiunile primarului Elena Lasconi și consilierilor locali USR-PLUS.

Într-un comunicat transmis pe pagina de Facebook PNL Câmpulung, liberalii musceleni se delimitează de deciziile primarului Elena Lasconi care a ales să amâne Zilele Câmpulungului:

„Organizația PNL Câmpulung își exprimă îngrijorarea cu privire la anularea evenimentului "Zilele Municipiului Câmpulung" și se delimitează total față de procedura de achiziție care a condus la această decizie nefericită, procedură care s-a desfășurat cu mare întârziere.

PNL Câmpulung consideră că anularea tuturor activităților din cadrul manifestărilor Zilelor Municipiului Câmpulung este o greșeală, putând fi găsite soluții pentru desfășurarea activităților cultural-artistice separat de concertele care nu mai pot fi organizate.

Zilele municipiului Câmpulung reprezintă o sărbătoare tradițională care se desfășoară concomitent cu sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie, patronul spiritual al municipiului nostru, și nu considerăm oportună reprogramarea evenimentului în altă perioadă a anului sau în cadrul altei sărbători care nu este legată de identitatea culturală a municipiului nostru.

Dacă se vor reprograma concertele, propunem ca acestea să fie organizate sub altă egidă, nu sub egida "Zilele Municipiului Câmpulung"!“, transmit liberalii musceleni.

Liberalii nu vor încă ruperea alianței cu USR



„Totodată, subliniem faptul că PNL nu dorește ruperea alianței cu USR așa cum se încearcă inducerea unei idei în spațiul public, dar nu oferă partenerului un cec în alb în ceea ce privește deciziile care afectează municipiul Câmpulung. Astfel, votul consilierilor locali ai PNL va fi mereu în concordanță cu protocolul de colaborare încheiat între USR și PNL, din care amintim: “Servirea intereselor cetățenilor Municipiului Câmpulung va fi unicul principiu și unicul scop al actelor și acțiunilor administrației locale. Părțile vor respinge cu fermitate promovarea oricăror altor tipuri de interese, fie ele personale, de partid, de grup, etc., în administrația locală a Municipiului Câmpulung.”

Pentru că ne aflăm în săptămâna în care l-am sărbătorim pe Sfântul Ilie, urăm tuturor câmpulungenilor La mulți ani cu speranță și încredere într-un viitor pe care-l merită!“, se mai arată în comunicatul PNL.

Elena Lasconi (USR-PLUS) a amânat zilele municipiului Câmpulung

Primăria municipiului Câmpulung, acolo unde Elena Lasconi este edil, a anunțat că Zilele municipiului vor fi reprogramate. Conform comunicatului, propunerile celor două firme care au venit cu oferte nu au fost conforme cu cerințele solicitate în caietul de sarcini.

„Ca urmare a neîndeplinirii condițiilor impuse prin procedura de achiziție publică, cu procedură proprie internă, evenimentul Concert 500-Zilele municipiului Câmpulung din cadrul proiectului Câmpulung 2021, Capitala Scrisului Românesc se anulează urmând a fi reprogramat.

În cadrul procedurii de achiziție au participat două firme ale căror oferte nu au fost conforme raportat la cerințele solicitate prin caietul de sarcini și fișa de date. Din acest motiv procedura a fost anulată în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În aceste condiții, Primăria municipiului Câmpulung urmează să reprogrameze organizarea evenimentului în perioada în care sărbătorim Zilele Argeșului și Muscelului, dacă condițiile epidemiologice vor permite desfășurarea acestora cu public“, se arată în mesajul postat pe site-ul Primăriei (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel