Scenariu bombă care dinamitează PSD la alegerile locale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PNL atacă în contencios administrativ Hotărârea Guvernului privind alegerile locale. Alina Gorgiu, copreședinta partidului, a spus că PNL va invoca excepția neconstituționalității la prevederile alegerii primarilor într-un singur tur. 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a avut o reacție clară: dacă PNL chiar va ataca în contencios Hotărârea Guvernului, juriști din PSD vor declanșa o acțiune în civil și penal. Este un drept, a spus președintele PSD. Liviu Dragnea a spus că se poate bănui un grup infracțional organizat și ar putea exista infracțiuni precum abuz în serviciu, foloase necuvenite și trafic de influență. 

În orice situație, dacă PNL atacă în contencios administrativ și invocă excepția de neconstituționalitate, ar putea fi sesizată Curtea Constituțonală, unde raportul este de 5 la 4 în favoarea PNL-Traian Băsescu, față de PSD-UDMR. Pe un astfel de vot, CCR ar putea decide în favoarea cererii PNL și pisica ar urma să fie aruncată în curtea premierului Dacian Cioloș. 

Premierul ar urma să se afle în fața a două posibilități: 

- prima posibilitate ar fi ca Dacian Cioloș să nu modifice legislația electorală, adică alegerile locale să rămână într-un singur tur, și PNL ar avea o temă de campanie cum a avut la alegerile prezidențiale când Victor Ponta a pierdut pe votul din diaspora, una susținută de decizia CCR. 

- a doua posibilitate ar fi ca Dacian Cioloș să se conformeze, să dea OUG pentru alegeri locale în două tururi, fapt care ar dinamita PSD, în sensul în care în turul al doilea electoratul fărâmițat al PNL, cea mai mare teamă a liberalilor, ar urma să se unească. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel