Scenariu: ”La Cotroceni, cu propunerea Victor Ponta premier. Ofertă de participare la guvernare.” Liderul Pro România RĂSPUNDE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Daciana Sârbu și Victor Ponta votează
Daciana Sârbu și Victor Ponta votează
Președintele partidului PRO România, Victor Ponta, a vorbit despre scenariile posibile după alegerile din 6 decembrie și despre programul de guvernare al formațiunii sale politice, EXCLUSIV la DC NEWS.

„Veți merge la Cotroceni cu propunerea Victor Ponta prim-ministru. Președintele Iohannis va spune nu, Ludovic Orban este viitorul prim-ministru. Veți primi o ofertă de participare la guvernare. De ce spun asta? Pentru că PNL nu va dori să formeze majoritatea cu USR-PLUS. Chiar nu va dori”, a spus Bogdan Chirieac despre unul dintre scenariile de după alegerile parlamentare.

„Voi negocia cu toată lumea. Eu cred că suntem într-o situație de criză în care, de data asta, până ne batem între noi să vedem care e mai bun, PSD, PNL, PRO România, ar cam trebui să scoatem țara din criză. Știu că sună nerealist, dar eu sunt cel care în 2011, când nimeni nu putea să bată Băsescu-PDL, am reușit să pun la aceeași masă cele două partide care se urau cel mai tare de 20 și ceva de ani – PSD și PNL. Am făcut un program de guvernare, am și câștigat alegeri și culmea, l-am pus și în practică”, a spus Victor Ponta, în interviul DC NEWS.

5 măsuri esențiale pentru discuții de guvernare

„Orice discuție a noastră, a PRO România, va porni de la cele 5 măsuri pe care nu le-a contestat nimeni, nici PNL, nici PSD, nici măcar USR. Chiar trebuie să avem un venit minim în perioada de criză. Foarte mulți oameni din această țară n-au niciun venit. Aici mă refer la cei care vin diaspora și nu se mai pot întoarce, mă refer la cei cu pensie sau salariu minim. Cu 2.000 de lei în România supraviețuiești greu. Sub 2.000 mori de foame sau ieși pe stradă și dai în cap.

Cu sprijinul pentru IMM-uri e la fel. IMM-urile românești se vor închide în 2021 80% dacă nu facem ceva special pentru ele. Dacă nu spunem să nu mai plătească în 2021 taxe și impozite, cu o condiție specială, să nu dea oameni afară. Al treilea lucru e programul național de testare, oricum acolo ajungem. N-ai cum să stăpânești pandemia cât de cât dacă nu testezi”, a continuat fostul premier.

Școlile trebuie redeschise

Când vine vorba de restul măsurilor PRO România care nu pot fi contestate de nimeni, Ponta a adăugat: „Redeschiderea școlilor, aici iarăși n-am auzit pe absolut niciun specialist să spună că e bine să închidem școlile. În schimb, am citit deja primele studii din Marea Britanie, Franța după închiderea din primăvară. Toți au concluzionat că după închiderea din primăvară copiii au scăzut cu 25-40%. Cu cât copilul este mai mic, cu atât mai greu se adaptează la online”.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel