Schimbare radicală a vremii. Meteorologul Elena Corduneanu: Să ne pregătim hăinuțe mai groase
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Schimbare radicală a vremii. Meteorologul Elena Corduneanu: Să ne pregătim hăinuțe mai groase /Foto: Pixabay
Schimbare radicală a vremii. Meteorologul Elena Corduneanu: Să ne pregătim hăinuțe mai groase /Foto: Pixabay
Meteorologii anunță că în următoarea perioadă vremea se schimbă radical.

Meteorologii anunță că în următoarea perioadă vremea se schimbă radical. În următoarele zile în mai multe zone din țară va ploua, iar începând de duminică se răcește simțitor. Temperaturile variază totuși de la o zonă la alta. Meteorologul Elena Corduneanu  susține că "chiar dacă nu vine ninsoarea, trebuie să ne pregătim hăinuțe mai groase".

"Vremea se schimbă din weekend, dar știți, nu e pentru toată lumea la fel. Sudul și sud-estul țării vor avea în continuare vreme caldă, dar vor mai scade ași aici nivelurile. Dacă noi așteptăm acum peste 30 de grade, de exemplu mâine, atunci în weekend, o să fim cu valori termice sub 30 de grade, dar oricum mai mari decât normal, deci cald. Avem ploi în vestul centrul și estul țării. Din noaptea asta suntem sub informare meteorologică de ploi în partea asta a țării vest, centru și nord, ploi care vor ține mâine și mâine noapte și care pot totaliza pe ici pe colo și 30-40 de litri pe mp. Sistemul noros care este pe partea asta de vest, centru și nord, el va trece și partea asta, dar să știți că sâmbătă când va trece nu se va manifesta în sud și sud-este decât prin ploi pe areale relativ restrânse. Deci sâmbătă să zicem că mai aven innorări în nord, centru, sud-est, dar la București nu știu dacă va ploua. Sunt șanse, dar nu e mai probabilitatea de ploaie.

Răcirea totuși continuă pentru nord-vestul țării, nord-centru, și chiar de duminică se răcește simțitor. Și în partea cealaltă, săptămâna viitoare. Oricum, trebuie să ne pregătim. Chiar dacă nu vine ninsoarea, trebuie să ne pregătim hăinuțe mai groase.", a declarat meteorologul Elena Corduneanu la Realitatea Plus.

Cum va fi vremea în Bucureşti

"PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 16.09.2021 ORA 19:00 - 18.09.2021 ORA 10:00 - ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (16 septembrie) spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi de 15...17 grade, ușor mai scăzute în zona preorășenească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade", anunță ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel