Schimbare şefi Senat şi Camera Deputaţilor. Elena Cristian la România TV: Să nu confundăm votul moţiunii cu majoritatea
Autor: Florin Răvdan pe 02 dec 2019 / 17:40 | Parlament

Jurnalista Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a explicat că în actuala configuraţie parlamentară, liberalii vor avea o misiune dificilă pentru a schimba regulamente şi că ar trebui să aştepte alegerile anticipate sau la termen înainte de a încerca schimbarea şefilor celor două Camere. 

"Cred că succesul unei moţiuni de cenzură nu trebuie confundat cu majoritatea. La moţiunea de cenzură este vorba de interesul formaţiunilor care au pus umărul la dărâmarea unui guvern. În cazul schimbării conducerii celor două Camere este însă alt interes. Şi dacă majoritatea ar fi aşa clară, nu am vedea PNL şi USR chinuindu-se să treacă prin Parlament alegerea primarilor în două tururi. Ştiu că asta e marea miză, dar s-a cam dus termenul. Lucrurile nu sunt aşa confortabile în Parlament. Eu aş aştepta alegerile anticipate sau la termen, constituirea unei noi majorităţi şi alegerea unor şefi aşa cum trebuie, pentru că nu cred în schimbarea configuraţiei parlamentare acum", a declarat Elena Cristian. 

Acuzaţiile trebuie însoţite de cifre 

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Elena Cristian a comentat şi pe marginea acuzaţiilor făcute de la preluarea guvernării de către PNL la adresa PSD şi a menţionat că acestea nu pot fi doar vorbe în vânt, ci trebuie însoţite de rapoarte clare. 

"Adevărul poate fi undeva la mijloc, dar în lipsa unor date şi a unui audit, nu mă voi pronunţa. Până acum am văzut doar acuzaţii neînsoţite de vreun raport sau cifre. Mă refer aici la tot ce ţine de bugete paralele, de găuri, de neîncasare, de încasare, de cum s-a ajuns la acest deficit bugetar. Sigur, lucrurile ar putea fi dezastruoase, dacă sunt adevărate, dar aştept cifrele pentru a fi analizate aşa cum trebuie când faci acuzaţii de acest fel", a mai spus Elena Cristian. 

Te-ar putea interesa și ....
Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri