Schimbarea legislației în domeniul achizițiilor publice. Eugen Cojoacă spune ce urmează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Eugen Cojoacă, a spus ce urmează în ceea ce privește schimbarea legislației în domeniul achizițiilor publice.

Mediul de afaceri solicită, de mulți ani, schimbarea legislației în domeniul achizițiilor publice? Ce se pregăteste din acest punct de vedere?

”În primul rând, aș dori să subliniez faptul că sub mandatul meu va exista un dialog constructiv și permanent între reprezentanții ANAP, pe de o parte și cei ai autorităților contractante și mediului privat, pe de cealaltă parte, astfel încât aceasta să reprezinte premisa pentru îmbunătățirea actualului cadru legislativ în materie de achiziții publice.


În acest moment se lucrează la modificarea normelor de aplicare precum și la o serie de instrucțiuni care să vină în sprijinul autorităților contractante și a operatorilor economici și să clarifice unele aspecte care în prezent creează probleme celor care aplică legislația achizițiilor publice”, a spus Eugen Cojoacă pentru DC News.

Cu ce ajută efectiv ANAP instituțiile statului? Dar mediul de afaceri?


”Ordonanța de Urgență nr. 23/2020, adoptată lună trecută, vine cu o serie de beneficii menite să simplifice procesul de atribuire a contratelor de achiziții publice prin modificarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizițiilor publice. Am certitudinea că intrarea în vigoare a acestei Ordonanțe va contribui semnificativ la creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene și deblocarea procedurilor de achiziție publică, lucru ce facilitează realizarea unor proiecte de mare importanță pentru România, precum construcția și dotarea spitalelor sau finalizarea unor lucrări la autostrăzi”, a mai zis preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel