Școală cu peste 200 de elevi, ÎNCHISĂ. Directorul a fost confirmat cu COVID-19. A funcționat doar o zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O școală din Arad a funcționat doar o zi. A fost închisă după ce directorul a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Şcoala Gimnazială Zădăreni a fost închisă după ce directorul instituției a fost depistat pozitiv cu COVID-19, transmite Agerpres. Instituția a fost închisă marţi dimineaţa, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri, transmite Agerpres.

Directorul unităţii de învăţământ l-a sunat marţi dimineaţă pe șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Marius Gondor ca să îl anunţe că luni seara a primit rezultatul testului, care a confirmat că are COVID-19. Directorul ar fi avut simptome de boală încă de sâmbătă așa că și-a făcut un test. El nu ar fi participat luni la deschiderea anului şcolar, pentru a nu îşi pune în pericol colegii sau pe copii.

"Totuşi, domnul director a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii înainte să aibă primele simptome, pentru că în cursul săptămânii trecute, până vineri inclusiv, a fost zilnic la şcoală pentru a face pregătirile pentru începerea cursurilor. Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu", a declarat şeful ISJ.

Şcoala din Zădăreni are peste 200 de copii din ciclurile primar şi gimnazial.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel