Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”: Adriana Bodiș - omul zilei vine de la Cluj: Dormeam 4-5 ore pe noapte, am renunțat la timpul meu liber pentru învățătură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Personajul principal al seriei de agenți de poliție, formată din 296 de tineri, care au absolvit astăzi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, este Adriana Bodiș. Aceasta a aflat că a obținut cea mai mare medie din istoria școlii în timp ce acorda un interviu exclusiv pentru DC News.

Agentul de poliţie Adriana Bodiș, din județul Maramureș, șeful celei de a XVI-a promoții, a obținut media 9,90. La festivitatea de acordare a gradului profesional promoției noiembrie 2018 – septembrie 2019, de vineri, 20 septembrie, au luat parte 296 de noi agenți de poliție, dintre care 134 de fete și 162 de băieți.

'Personajul principal al zilei de astăzi este seria de agenți de poliție formată din 296 de tineri, care au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Dar, avem și un personaj mai deosebit, șefa noastră de promoție, Adriana Bodiș, care are cea mai mare medie de absolvire din istoria școlii noastre, 9,90. Această promoție s-a pregătitit intens pentru că perioada a fost de doar 10 luni. Au muncit din greu și sperăm că vor confirma și continua tot ceea ce noi i-am învățat pe băncile școlii. Din 30 octombrie se vor prezenta la unitățile de repartiție.' a spus comisarul-șef de poliţie Alice Popa, purtătorul de cuvânt al Școlii de agenți de poliție 'Septimiu Mureșan' Cluj-Napoca.

Adriana Bodiș a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News chiar în momentul în care a aflat că a obținut cea mai mare medie de absolvire din istoria Școlii de Poliție din Cluj-Napoca.

'Chiar acum aflu faptul că am obținut cea mai mare medie de absolvire din istoria Școlii de Poliție din Cluj. Mă simt și mai bine. Este frumos să simți că munca ta este răsplătită și se văd rezultatele. Sunt din Baia Mare, dar locuiesc în Cluj-Napoca de 6 ani. M-a ajutat faptul că am absolvit și Facultatea de Drept de la Universitatea Babeș-Bolyai. Mă pregăteam în fiecare zi, seara în principiu până la miezul nopții pentru că atunci aveam timp. Dormeam 4-5 ore pe noapte, pot spune că am renunțat la timpul meu liber pentru învățătură. Pe viitor mi-ar plăcea să lucrez în structurile Poliției Judiciare, să fac cercetare penală pentru că asta ar fi specialitatea mea după facultatea pe care am absolvit-o.' a declarat pentru DC News, agentul de poliţie Adriana Bodiș.

La festivitate au participat adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Carmen Camelia Țuicu, subprefectul județului Cluj, Ioan Alin Danci, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dar și reprezentanți ai structurilor de ordine publică locale și județene. ÎPS Andrei Andreicuț, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a rostit o rugăciune de binecuvântare, i-a felicitat pe noii agenți de poliție și le-a adresat un cuvânt de învățătură, punctând importanța misiunii pe care o vor desfășura în societate.

Cei 296 de agenți au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică și se vor prezenta la sediul unității unde au fost repartizați în data de 30 septembrie 2019. Înfiinţată în 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum 16 serii de elevi. De asemenea, a inițiat în carieră trei serii de cursanți, reprezentând peste 4.200 de agenţi de poliţie. Școlile de poliție din România pregătesc noua sesiune de admitere. Cei dornici trebuie să depună până în 15 noiembrie o cerere de înscriere la inspectoratele județene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel