Şcoala online, întreruptă de hackeri. "Sunete de fundal, vorbeau foarte urât"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Hackerii au început să atace şcoala online.  O oră desfăşurată pe o platformă online la o şcoală din Bucureşti a fost întreruptă de mai multe persoane care au început să înjure şi să facă mai multe zgomote. 

"Pe platforma online a școlii, pe care trebuia să se țină ora de muzică,  au intervenit niște persoane necunoscute din afara clasei. Au început să vorbească foarte urat, să pună sunete de fundal, să deranjeze ora. După câteva minute, profesoara de muzică a părăsit platforma, fiica mea s-a deconectat.

Am rugat-o să reconecteze pentru a vedea și asculta personal ce se întâmplă. Mi-am dat seama că la oră este deja conectată o persoană adultă cu camera pornită

A intrat într-o conversație care a denaturat", a explicat Anda Iordănescu, părintele unui copil de la Şcoala Gimnazială I. G. Duca, din Bucureşti, unde cursurile se desfăşoară după scenariul roşu. 

Profesoara a ieşit, ora a fost întreruptă

 

"Profesoara de muzică, imediat după ce a ieșit din ora, a postat pe platforma online un mesaj prin care a dus la cunoștință ce s-a întâmplat și faptul că de acum înainte nu va mai lucra pe platforma online, materialele vor fi distribuite pe diverse alte rețele", a mai spus femeia. 

Ce spun experţii în securitate 

 

 "Există un scurt ghid pe Cert.ro, care oferă pașii exacți pentru a face aceste setări minime. Spre exemplu, există opțiunea de waiting room, în care participanții ar trebui să fie aprobați înainte să facă parte din conferință sau poate fi eliminat un participant care vrea să întrerupă sesiunea, dezactivându-i opțiunile de audio și video. Într-o astfel de conferință să nu se folosească ID-urile personale din platforma respectivă, ca ele să nu fie la vedere", a explicat Andra Zaharia, expert în securitate cibernetică, pentru Digi24.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel