Școala pe sistem „hibrid” este net inferioară formatului online. „Profesorii se descurcă mai bine pe cont propriu”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Școala exclusiv online este o variantă superioară învățământului de tip hibrid, este opinia lect. univ. Anamaria Nicola din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

„Din punctul nostru de vedere sistemul exclusiv online de școală în preuniversitar funcționează infinit mai bine decât sistemul hibrid. Mai exact, când toți stau acasă, se fac orele rezonabil. Când sunt jumătate la școală și jumătate acasă, nici după aproape două luni de școală și zece de pandemie nu reușisem să facem educație adevărată”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul decan la FJSC, Anamaria Nicola.

În sistemul de învățământ din România e mai bine pe cont propriu

„Profesorii se descurcă mai bine pe cont propriu de la casele lor, pe resursele lor amărâte, decât o pot face la școală cu ceea ce ne/le oferă sistemul. Deci se reconfirmă faptul că suntem singuri în țara asta și fiecare se descurcă așa cum poate. Mai mult, când ne căutăm singuri soluțiile, pare că ne descurcăm mai bine decât când ne «ajută» (a se citi «încurcă») sistemul”, a continuat ea.

Copiii vor la școală

„Ceea ce este foarte trist și foarte periculos pentru că nimeni nu poate funcționa în afara sistemului. Iar aceste semnale nu fac decât să construiască ziduri tot mai mari pe neîncrederea poporului în autoritățile surde și oarbe. Iar odată baricadată în spatele zidurilor neîncrederea noastră în Stat, vorba cântecului... ne-ar trebui o mie de ani să reclădim ce-am pierdut acum cu despărțirea noastră.

P.S. A nu se înțelege că noi vrem școală exclusiv online. Doamne ferește! Copiii mei amândoi VOR la școală! Dar dintre școală exclusiv online și «școala» hibrid, o alegem oricând pe prima”, a conchis profesoara de la FJSC.

Din punctul nostru de vedere sistemul exclusiv online de școală în preuniversitar funcționează infinit mai bine decât...

Publicată de Anamaria Nicola pe Marţi, 20 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel