Școli închise. ”Val mare de nemulțumire!” Mocioalcă: Erau și alte SOLUȚII
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Școli
Școli
Ion Mocioalcă, cel care deschide lista PSD pentru Senat de la Caraș-Severin, a oferit un interviu pentru DC News. 

Candidatul la parlamentare din partea PSD a fost întrebat, la interviurile DC News, cum apreciază perioada de guvernare PNL, respectiv aproximativ un an și o lună.

Eu, ca om politic de stânga, nu pot decât să cataloghez ca un insucces notoriu cele 13 luni de guvernare PNL. Aici aș putea să mă gândesc doar la ultimele două măsuri: de a închide piețele și școlile”, a declarat Ion Mocioalcă la DC News. 

În  continuare, Ion Mocioalcă a precizat că „măsurile au stârnit un val mare de nemulțumire și putem să explicăm și de ce. Odată cu închiderea școlilor ai oprit accesul la educație a unei generații.”

Social-democratul Ion Mocioalcă a explicat, privind situația școlilor, că „eu nu cred că un elev de clasa I sau clasa 0 poate să citească sau să scrie pe tabletă. Trebuie să aibă învățătoarea lângă el, care să-i spună cum să țină stiloul... 

Nu vă mai spun că în clasele finale de gimnaziu și liceu, care sunt finalizate cu examene grele, faptul că faci lecțiile online nu cred că îi va ajuta într-un fel pe elevi. Cred că erau soluții și nu spun doar că puteai să reduci numărul, că puteai să faci serii, dar și acele măsuri de protecție care la elevii mari ar putea fi aplicate, le-ar fi dat o șansă să abordeze examenele cu mult mai multe cunoștințe acumulate.”

Ion Mocioalcă, despre închiderea piețelor 

Cât despre închiderea piețelor, Ion Mocioalcă a declarat că este „o măsură cel puțin cinică”. 

„De la țăranul simplu până la fermierul român s-au văzut împinși din piețe pe niște străzi lătularnice și acele produse făcute cu multă trudă, dacă îi pui să le vândă pe asfaltul umed, în frig și în ploaie, cred că e o măsură cel puțin cinică a actualului guvern.

Asociațiile profesionale cred că nu au fost destul de vocale sau poate că nici noi, politicienii din opoziție, n-am fost destul de vocali. 

Noi ar fi trebui să îi sprijinim mai mult, dar poate că până la finalul acestei campanii vom reuși să corectăm această decizie umilitoare. Paradoxal, închidem piețele într-un moment în care mall-urile rămân deschise. Nu numai că distrugem micul fermier român, dar încurajăm importul care se bazează pe împrumuturile ministrului de Finanțe Florin Cîțu, ce nu mai are limită la împrumuturi, la dobânzi...”, a mai spus Ion Mocioalcă la interviurile DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel