Școlile private se supun regulilor MEC? Sorin Cîmpeanu vine cu lămuriri
Autor: Rodica Mitu pe 25 Martie, 14:56 | Educatie
Exclusiv

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, la DC News TV, despre cele mai importante modificări aduse structurii anului şcolar, în actualul context epidemiologic. La un moment dat, a făcut o precizare despre școlile private din România.

Întrebat, joi, la DCNewsTV, dacă școlile din România în cadrul cărora elevii învaţă după o curriculă internațională se supun dispozițiilor Ministerului Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns astfel:

„Aceste școli funcționează cu o curriculă ce aparține altor state, un program ce aparține altor state. Deci, din perspectivă educațională, nu intră sub incidența reglementărilor promovate prin ordin de ministru, deoarece nu fac parte din rețeaua națională românească de învățământ preuniversitar.”

„Trebuie să respecte reglementările statelor pe a căror programă funcționează, din perspectivă educațională”, a subliniat ministrul Cîmpeanu, adăugând: „Din perspectivă sanitară, sigur că avem un alt set de reguli. Dar, din perspectiva educației, respectă calendarul și structurura anului școlar din statele respective.”

 

 

 

Modificări an școlar 2021. Ministrul Cîmpeanu, anunțurile zilei

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri