Scones, micul dejun absolut delicios. Seamănă cu pizza!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Scones este un mic dejun absolut delicios. Unde mai pui că îți amintește de o pizza savuroasă. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

– 300 g + 50 g de făină cernută

– 250 g de brânză suluguni

– 100 g de șuncă sau salam

– 240 ml de chefir

– 60 g de unt

– 10 g praf de copt

– 1/4 linguriță de sare

Cum se prepară

Cerneți într-un bol adânc 300 g de făină. Apoi cerneți praful de copt și 1/4 linguriță de sare. Amestecați bine ingredientele uscate, folosind telul. Adăugați în bolul cu ingredientele uscate untul moale (la temperatura camerei). Frecați untul cu ingredientele uscate, până veți obține o masă fărâmicioasă, scrie bucatarul.eu.

Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Tăiați șunca cuburi. Uniți aluatul cu cașcavalul ras și șunca tăiată. Amestecați ingredientele. Apoi adăugați chefirul rece și omogenizați compoziția. La această etapă a frământării, ar trebui să obțineți un aluat lipicios.

Răsturnați aluatul pe masa înfăinată și presărați-l cu aproximativ 50-70 g de făină cernută. Iar frământați aluatul, până acesta va deveni elastic și nelipicios. Împărțiți aluatul în două părți egale și formați câte o bilă. Presărați fiecare bilă cu făină și aplatizându-le, modelați câte o turtă cu grosimea de aproximativ 1,5-2 cm.

Tapetați tava de copt cu hârtie. Așezați turtele pe tavă. Împărțiți fiecare turtă în 8 părți egale, folosind un cuțit special. Ungeți turtele cu chefir, folosind pensula de silicon. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-220°C, pentru aproximativ 20 de minute, până veți obține o crustă aurie crocantă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

BONUS: Rețeta de frigănele

Ingrediente

pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei

Cum se prepară frigănelele

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.

Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.

În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale. Această rețeta îți va aduce aminte de anii frumoși ai copilăriei, iar cei dragi vor savura frigănelele cu placere. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel