Scuipatul și îmbrățișatul, INTERZISE în fotbal. Ce reguli noi urmează
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Scuipatul, împărțirea sticlelor de apă, schimbul de tricouri între jucători și sărbătorirea golurilor împreună „vor fi interzise" de noile protocoale medicale impuse de revenirea Premier League.

Scuipatul, împărțirea sticlelor de apă, schimbul de tricouri între jucători și sărbătorirea golurilor împreună „vor fi interzise" de noile protocoale medicale impuse de revenirea Premier League, conform Daily Mail.

Cele 20 de echipe din primul eșalon al fotbalului englez vor vota modul în care vor juca cele 92 de meciuri rămase în acest sezon, luni, 11 mai, în timp ce Marea Britanie este pe cale să relaxeze măsurile de restricție.

Mai multe măsuri de sănătate și igienice „care ar putea fi impuse până la un an" vor fi discutate în cadrul conferinței dintre cluburile primei ligi.

Implementarea timpurie, în timpul antrenamentelor

Pentru a se putea adapta la noile restricții, regulile vor fi impuse încă de la antrenament, cu 3-4 săptămâni înainte de revenirea plănuită la jumătatea lunii iunie.

De exemplu, scuipatul va fi interzis la antrenamente și va fi interzis probabil și în timpul meciurilor. Michael D'Hooghe, președintele comisiei medicale FIFA, a spus: „Este o practică comună în fotbal și nu este prea igienică".

„Așadar, când reluăm fotbalul, cred că ar trebui să evităm acest lucru la maxim. Întrebarea este dacă va fi posibil. Poate că pot lua cartonaș galben. Este un mod bun și neigienic de a răspândi virusul", a continuat medicul șef al FIFA.

Document de șapte pagini

Un document de șapte pagini pregătit de Premier League, care impune noi protocoale de distanțare socială și de sănătate, a menționat și interzicerea împărțirii sticlelor de apă, care ar putea fi inscripționate individual.

Restricțiile ar putea fi extinse până la punctul în care jucătorii nu vor putea sărbători împreună, după ce marchează, sau nu vor putea face schimb de tricouri, după meciuri. În plus, obișnuitele strângeri de mână de dinaintea competițiilor vor fi, cel mai probabil, istorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel