Scut ANTI-5G, doar 330 euro. Povestea din spatele „protecției” împotriva tehnologiei
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 28 mai, 23:35 | Tehnologie

Scammerii încearcă să vândă un stick USB cu o stocare de doar 128 MB drept o soluție anti-5G.

Scammerii încearcă să vândă un stick USB cu o stocare de doar 128 MB drept o soluție anti-5G, conform The Verge. „5GBioShield” (scut biologic anti-5G, n.r.) este disponibil în Marea Britaniei cu prețuri cuprinse între 290 și 330 euro, promițând că folosește „tehnologie holografică cuantică de catalizare” pentru a proteja o casă de 5G.

Fără mari surprize, USB-ul este fals și este, în realitate un stick de 5 euro cu doar 128 MB stocare. Însă, acest lucru nu i-a oprit pe conspiraționiști din a-l promova.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Recomandare de la un consilier

 

„5GBioShiled” a fost recomandat de un membru al Consiliului 5G din Glastonbury Town. Orașul britanic, cunoscut pentru un festival anual numit Glastonbury Festival, a cerut o investigație a tehnologiei 5G pe baza temerilor legate de sănătate. Aceste îngrijorări au dus la teorii ale conspirației care leagă 5G și coronavirusul, iar unii oameni au ajuns să incendieze turnurile de rețea 5G drept rezultat.

Un membru extern din comitetul orașului, Tony Hall, a recomandat dispozitivul fals într-un raport recent al Consiliului. El a spus că „folosește dispozitivul și că îl găsește ca fiind util”. În raport, Hall spune că „cârdurile de păsări cad din cer atunci când 5G-ul este activat” și că „oamenii sângerează prin nas și există mai multe sinucideri”.

Bineînțeles, nu există dovezi științifice care să sugereze că 5G ucide păsări, crește rata sinuciderilor sau că cauzează sângerări nazale, darămite că provoacă coronavirus.

Te-ar putea interesa și ....
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri