Gabriela Scutea, candidată la șefia Parchetului General: Dacă este un eşec, trebuie să şi-l asume!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Gabriela Scutea, unul dintre cei opt candidaţi pentru funcția de procuror șef al Parchetului General, a spus, în cadrul audierilor, că a observat o lipsă de reacție a Ministerului Public în cazul dosarelor Colectiv şi Ţăndărei, scrie Monitorul Justiției.

În cadrul audierii de marţi, Gabriela Scutea a fost întrebată de Lidia Barac, secretat de stat în Ministerul Justiţiei, cum ar reacţiona în relaţia cu mass-media dacă afirmaţia conform căreia două treimi dintre judecătorii ICCJ au fost investigaţi de DNA ar fi adevărată, scrie Mediafax.

"În primul rând, aş aştepta şi l-aş întreba pe procurorul şef al DNA dacă are de gând să reacţioneze. Pentru că el e cel ce are toate datele. Dacă nu intenţionază sau zice că se gândeşte trei zile, atunci a doua zi aş reacţiona şi voi spune: Plângerile persoanelor vătămate sunt înregistrate şi deschid dosar, noi nu putem cenzura" a spus cea care a candidat şi la şefia DNA, în timpul mandatului lui Tudorel Toader, transmite Monitorul Justiției.

"Ministerul Public să dea o reacţie!"

"S-a discutat mult despre sentinţa din dosarul Coletiv, punându-se accent că aceasta vine după patru ani de la tragedie. Consideram important aici ca Ministerul Public să dea o reacţie, să indice amploarea actelor de cercetare implicate de acest dosar, pentru că a fost vorba de expertize de zeci de persoane vătămate sau urmaşii celor decedaţi ce au trebuit audiaţi.

De asemenea, vorbim de modul în care activitatea se programează: acolo nu a lucrat tot DNA-ul, pentru că este optim, dacă ai un dosar mare, să desemnezi 1-2 procurori, poate maxim 3 procurori, ca lucrurile să se desfăşoare cu continuitate, dar nu lucrează tot DNA-ul şi toţi poliţiştii din DNA. În plus, dosarul a parcurs mai multe etape, nu au fost doar infracţiunile reţinute în sarcina patronilor, (...) astfel că specificul probatoriului a fos unul diferit", a explicat cea care este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov şi care a fost, totodată, adjunct al Laurei Kovesi pe vremea când aceasta era procuror general, conform Monitorul Justiției.

"Dacă este un eşec, trebuie să şi-l asume!"

"Un conducător de parchet, dacă este un eşec, trebuie să şi-l asume la un moment dat. Răspunderea, atunci când apare eşecul, este a Ministerului Public. Dacă au fost hotărâri judecătoreşti care ne-au arătat că nu am lucrat suficient de bine calitativ, atunci trebuia să ne asumăm", a spus Gabriela Scutea despre dosarul care a creat vâlvă nu doar în România, ci şi în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel