Urmărește emisiunea live
S-a aglomerat traficul pe Valea Prahovei. Se circulă bară la bară. Polițiștii acționează în puncte cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Minivacanța pentru o parte dintre români începe cu aglomerație în trafic. Drumul Național 1 s-a aglomerat încă de la primele ore ale dimineții. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic au început să crească pe DN 1 Ploiești - Brașov, pe sensul de urcare către stațiunile montane.

Astfel, s-au format coloane de autoturisme pe Centura de Vest a orașului Ploiești și, de asemenea, se circulă în condiții de aglomerație de la kilometrul 102 (localitatea Nistorești) până la kilometrul 107 (localitatea Comarnic), dar și pe tronsonul kilometric 129 (stațiunea Azuga) – 130 (intrare în stațiunea Bușteni).

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului.

Rute ocolitoare

Astfel, pentru DN 1 Brașov - Ploiești – București, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

- București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia - DN 1A Brașov;

- București - A1 – Pitești – Câmpulung - DN 73 Râșnov;

- București - DN 71 – Târgoviște - DN 72A – Câmpulung - DN 73 Râșnov;

- București – Târgoviște - DN 71 Sinaia.

Recomandări pentru șoferi

”Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcției, semnalizând totodată această intenție.

La planificarea călătoriei, luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale”, susțin polițiștii într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel