Se cere DEMISIA ministrului Educației. Anisie, luată în vizor din cauza situației din București
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie, din cauza slabei pregătiri pentru scenariul roșu aplicat în București.

 „Scenariul roșu a intrat în vigoare pentru unitățile de învățământ bucureștene, în condițiile în care rata infectărilor cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în următoarele 14 zile învățământul se va desfășura exclusiv online. În cele cinci săptămâni de la începerea școlii rata infectărilor cu COVID-19 pentru categoria 0 – 19 ani a crescut cu 155%”, se arată în comunicatul FACIAS.

Tabletele n-au ajuns unde trebuie

Fundația amintește că ministrul Anisie a declarat acum 5 zile că 8.057 de tablete vor ajunge la elevii din București, dar nu știe dacă au ajuns sau nu. La nivel național, doar 10% dintre tablete au ajuns la copiii care au nevoie de ele pentru a putea învăța.

„Există cazuri în București, nu puține, unde școlile nu sunt pregătite pentru predarea online, din cauza lipsei unei conexiuni la internet de mare viteză sau a dispozitivelor necesare pentru desfășurarea în bune condiții a învățământului online”, se mai arată în comunicatul Fundației.

Demisia este imperativă pentru ca învățământul să primească o șansă

„Afirmația ministrului că situația va fi remediată până în luna decembrie este una inacceptabilă. Fiecare zi pierdută din cauza lipsei echipamentelor adecvate pentru învățământul online înseamnă cunoștințe și competențe pierdute pentru elevi, pe care aceștia nu le mai pot recupera.     

Întreaga situație este rezultatul incompetenței de la vârful Ministerului Educației, care a avut câteva luni la dispoziție pentru a anticipa situația actuală și pentru a se pregăti adecvat pentru toate scenariile pe care chiar ei le-au definit. 

Pentru toate aceste deficiențe de management și incompetența de care dă zilnic dovadă, FACIAS apreciază că demisia ministrului Monica Anisie este imperativă și este singura soluție pentru ca învățământul românesc să primească o șansă de a ieși din situația delicată în care se află”, conchide Fundația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel