Se cere EXCLUDEREA partidului lui Orban, scrisoare pentru Tusk. PPE, tot mai scindat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
S-a cerut excluderea partidului lui Viktor Orban, Fidesz, din Partidul Popular European.

Potrivit europarlamentarului Julia Donath, care conduce mișcarea de opoziție Momentum și care face parte din Renew Europe, 13 lideri europeni din mai multe state au cerut excluderea Fidesz din PPE.

Solicitarea vine după Parlamentul de la Budapesta i-a acordat puteri aproape nelimitate lui Viktor Orban în contextul pandemiei de noul coronavirus. Opozanții lui Orban acuză că Parlamentul i-a acordat aceste puteri pe timp neliminat.

Amintim că Fidesz a fost suspendat de PPE în martie anul trecut, după atacul formațiunii la statul de drept din Ungaria și poziția pe care formațiunea lui Orban a avut-o în ceea ce privește migrația. Însă Fidesz a rămas membru al PPE, nu a fost exclusă. Potrivit Politico, puțin probabil ca Fidesz să fie exclusă din PPE.

După votul din Parlamentul de la Budapesta, președintele PPE, Donald Tusk, a avut o reacție pe Twitter, dar a evitat să condamne acțiunea Parlamentului maghiar. Tusk a subliniat că Europa trece printr-un moment critic în criza COVID-19. „Trebuie să fim foarte transparenți când evaluăm condițiile stării de urgență. Este foarte important să cunoaște fiecare detaliu, nu doar în cazul Ungariei”, a transmis președintele PPE.

Politico amintește că declarația lui Tusk face parte din strategia PPE de a întrepta atenția către alte guverne care au probleme în momentul în care se ridică problema Fidesz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel