Se conturează Guvernul PNL! Cine e favorit la Interne
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul din umbră al PNL are un favorit cert pentru funcția de ministru de Interne.

Este vorba despre secretarul general al PNL, Marian Petrache. Prezent duminică în emisiunea ”Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, liderul liberal a anunțat că principalul contracandidat al său pentru această nominalizare, Vasile Blaga, fost ministru al Internelor, nu își mai dorește să dețină vreun portofoliu în Executiv.

Întrebat de moderatorul Radu Tudor despre componența Guvernului PNL, Marian Petrache a precizat că ”nu o să vedeți miniștri care au mai fost”.

”Deci vor fi doar nume noi?”, a continuat moderatorul.

”Da, oameni care au ceva la bază, sunt profesioniști și care nu au probleme de integritate”.

Vezi și: Anunț oficial despre dosarul lui Cătălin Predoiu la DNA

”Ministru de Interne din partea Guvernului Partidului Național Liberal va fi Vasile Blaga sau Marian Petrache?”, l-a mai întrebat Radu Tudor pe Marian Petrache.

”Nu a fost stabilită o linie a miniștrilor. Vom comunica după ce vom face această analiză comunicatorie pe fiecare comisie în parte. Sunt președintele comisiei de Administrație și Interne. E o decizie a partidului. Am fost secretar de stat la Ministerul de Interne, prefect, am fost președintele Consiliului Județean (...) am experiență, dar nu e suficient.

Vasile Blaga, din câte știu eu, nu are dorința de a mai candida la vreun fotoliu ministerial”, a spus secretarul general al PNL.

Întrebat dacă el își dorește să ocupe funcția de ministru al Internelor, Marian Petrache a transmis că ”nu face din asta un scop. E o decizie a partidului”.

La insistențele moderatorului, liderul liberal a recunoscut: ”Care om politic nu își dorește să fie ministru? Pentru ce faci politică? Vrei să-ți pui în practică ceea ce ai muncit o viață întreagă, și în plan profesional, și în plan politic”. 

Citește și: Cătălin Predoiu dezvăluie noua tactică a PNL. Cum vor liberalii să răstoarne Guvernul Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel