Se dorește începerea anului școlar pe 1 septembrie. Noi controverse
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Consiliul Elevilor vrea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie.

„Consiliul Național al Elevilor nu renunță la propunerea de începere a cursurilor pe 1 septembrie. (...) Astfel, propunerea structurii, susținută în repetate rânduri atât în cadrul comisiilor de dialog social, cât și în spațiul public, este ca anual cursurile să înceapă pe 1 septembrie și să se finalizeze pe 1 iunie. De-a lungul timpului, au existat mai multe reglementări dorite de către cei aflați la masa deciziilor, în sensul tergiversării începerii anului școlar pentru elevi, pornind de la falsa prezumție de necesitate", transmite Consiliul Național al Elevilor, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, proiectul depus de Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia cursurile în noul an școlar vor începe în data de 14 septembrie 2020, iar vacanța de iarnă nu va mai fi asimilată cu vacanța intersemestrială, ar conduce spre dezechilibru din punct de vedere educațional.

Durata inegală a semestrelor afectează continuitatea actului didactic, împărțirea materiei fiind dificil de realizat, iar perioada ce se încadrează între vacanța de iarnă și cea intersemestrială a ajuns, în ultimii ani, să fie dedicată exclusiv rezolvării situației școlare, și nu aprofundării materiei, în conformitate cu programa școlară, spun elevii.

„Începerea cursurilor mai devreme înseamnă și o finalizare mai timpurie a acestora, ceea ce îi eliberează pe elevi de presiunea susținerii examenelor de final de ciclu de învățământ în condiții de temperature necorespunzătoare, în săli de clasă lipsite de sisteme de aer condiționat. La rândul lor, elevii din învățământul profesional și tehnic sunt avantajați de o astfel de măsură, terminând cursurile de practică mai devreme, nu în luna iulie, când din cauza temperaturilor ridicate și a condițiilor improprii de desfășurare a actului educațional, aceștia nu mai pot asimila informația livrată la un randament satisfăcător", mai spune Consiliul Elevilor, notează Mediafax.

Ministerul Educației a lansat, luni, în dezbatere publică, proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 - 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel