Se ELIMINĂ izolarea / carantina dacă vii din ACESTE țări. ANUNȚ de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista țărilor unde vor fi reluate zborurile. Dacă vii din aceste țări, se elimină măsura izolării și a carantinării.

Sâmbătă a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurată on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare. Astfel, autoritățile au decis și au aprobat lista. 

Persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia și Ungaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină sau izolare.

În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din statele menționate mai sus.

INSP va actualiza lista săptămânal

"Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni, până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată, se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din listă", informează CNSU.

Citește și: OFICIAL. LISTA zborurilor RELUATE. Unde putem călători după 15 iunie. Vestea momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel