Se mută Evaluarea Națională după Bacalaureat. Ministrul Educației, anunț pentru elevi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul despre Evaluarea Naţională.

Vezi și: Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Până când rămân deschise școlile

Evaluarea Naţională se va susţine, cel mai probabil, anul acesta, după examenul de Bacalaureat, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Examenul de Bacalaureat va rămâne la aceleaşi date care au fost deja stabilite, comunicate şi sunt cunoscute. Evaluarea naţională se va muta după examenul de Bacalaureat şi, în acest fel, încercăm să perturbăm cât mai puţin structura anului şcolar şi a anului universitar, pentru că, dacă am decala şi examenul de Bacalaureat, sigur că nu ar mai fi posibilă organizarea admiterii în universităţile româneşti în vară. (...) Foarte probabil este că vom decala Evaluarea naţională şi automat admiterea la liceu cât mai puţin posibil", a declarat ministrul, la videoconferinţa "Educaţia digitală asimptomatică", organizată de Fundaţia World Vision România şi Edupedu, citează Agerpres.

Nu sunt motive pentru a modifica tematica pentru Evaluarea Națională



El a spus că nu sunt motive pentru a mai modifica tematica pentru Evaluarea naţională.

"Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, atâta vreme cât am adaptat deja programa de examen specificului acestui an total atipic, atâta vreme cât deja tematica de examen este anunţată şi elevii se pregătesc în acest fel, nu consider că sunt motive pentru a mai modifica această tematică de examen", a explicat Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel