DOCUMENT Se prelungeşte starea de alertă. Principalele schimbări: ANUNȚ despre NUNȚI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Se prelungește starea de alertă în România. Vezi documentele și anunțurile făcute de Florin Cîțu și Raed Arafat.

Vezi Hotărârea CNSU privind prelungirea stării de alertă - DOCUMENT

Vezi Anexa noilor măsuri - DOCUMENT

"Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând cu data de 12 iunie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea COVID-19.

Am să vă dau câteva elemente importante:

- Se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova la Rădăuți, Prun, județul Botoșani.

- Se permite, din data de 28 iunie 2021, participarea la evenimentul sportiv organizat în România în cadrul optimilor turneului final al Campionatului European de fotbal UEFA 2020 cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor

- Permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor în cadrul campaniilor aferente alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1000 de persoane.

- Extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private: nunți, botezuri, la un număr de 200 de participanți în interior și asigurarea unei distanțe de doi metri pătrați pentru fiecare persoană.", a declarat premierul Florin Cîțu.

Raed Arafat, completări în urma noilor relaxări

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a venit cu completări la măsurile anunțate de Florin Cîțu.

- Condiția pentru capacitatea de participare de 50% la EURO 2020 este ca "ceea ce este peste 25%, accesul este permis pentru persoanele vaccinare anti-COVID-19, care sunt testate sau trecute prin boală"

- Pentru permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor în cadrul campaniilor aferente alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1000 de persoane. 

"Și aici se aplică regulile. Deci: testat, vaccinat sau trecut prin boală", a mai spus șeful DSU.

- Pentru extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private: nunți, botezuri, la un număr de 200 de participanți în interior și asigurarea unei distanțe de doi metri pătrați pentru fiecare persoană.

"Tot cu condiția: vaccinat, testat sau trecut prin boală!", a completat Raed Arafat.

Măsurile de relaxare de la 1 iunie 2021 

Guvernul a decis că, începând din 1 iunie, persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască în spațiile închise unde nu lucrează mai mult de cinci angajați, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment desfășurate în spații deschise de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. (...) S-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc, cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a spus Florin Cîțu. 

„A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50 la sută la 70 la sută din capacitatea spațiului”, a mai anunțat premierul.

„S-au redeschis locurile de joacă din spațiile închise cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, sub condiția ca însoțitorii copilului să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală”, a mai zis Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel