Se redeschid castelele Peleş şi Pelişor. Măsuri sporite de siguranță
Autor: Alexandru Ichim pe 26 mai, 15:26 | Cultura

Castelele Peleș și Pelișor se redeschid pentru public. Anunțul a fost făcut de către Muzeul Național Peleș. 

Muzeul Național Peleș se va redeschide pentru vizitare în data de 2 iunie 2020. Cele două castele-monument, Peleș și Pelișor, se vor vizita după următorul program:

Castelul Peleș

MARȚI – DUMINICĂ: 8:30 – 17:30Se vizitează doar expoziția de bază (parter)Ultima intrare se face la ora 16:45Casa de bilete se închide la ora 16:40Zilnic, în intervalul 12:30 – 13:00, se introduce o pauză pentru dezinfectarea suprafețelor și aerisirea spațiilor expoziționale.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Castelul Pelișor

MIERCURI – DUMINICĂ: 9:00 – 17:00Se vizitează doar parterul și etajul IUltima intrare se face la ora 16:15Casa de bilete se închide la ora 16:10Zilnic, în intervalul 12:30 – 13:00, se introduce o pauză pentru dezinfectarea suprafețelor și aerisirea spațiilor expoziționale.

Publicul vizitator este rugat să respecte următoarele reguli:

 

1. Este interzis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau cu temperatură mai mare de 37,3º. Temperatura se măsoară la intrarea în incinta muzeului.2. Accesul pe terase și în spatiul muzeal este permis numai cu purtarea măștilor de protecție (medicale/non-medicale) pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.3. La intrarea în muzeu sunt amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor.4. La intrarea în muzeu se vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte.5. Vizitele se organizează numai în expoziția de bază.6. Durata vizitei este de 45 de minute.7. Pe durata vizitei este obligatorie păstrarea distanței de minimum 2m.8. Numărul maxim de vizitatori într-un spațiu expozițional/sală este de 5 persoane.9. Nu se organizează tururi ghidate.10. Pentru fluidizarea traficului nu este recomandată staționarea timp îndelungat în spațiile de vizită.11. Spațiul muzeal se aerisește și se dezinfectează periodic.

Regulile sunt în conformitate cu ordinul 2855/15.05.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-Cov-2.

 

Te-ar putea interesa și ....
Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri