Se redeschid teatrele în toată țara. Ce spectacole poți vedea la cele mai mari teatre din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Se redeschid teatrele. Spectacolul „Ne-am săturat după sfârșitul lumii“, la Teatrul Masca
Se redeschid teatrele. Spectacolul „Ne-am săturat după sfârșitul lumii“, la Teatrul Masca
Teatrele din întreaga țară se redeschid în rumătoarea perioadă. Printre cele mai așteptate spectacole se numără„Ne-am săturat după sfârșitul lumii“ și „M-am hotărât să devin prost“.

Teatrul Masca se va redeschide pentru public în acest weekend, cu spectacolul „Ne-am săturat după sfârșitul lumii“

Este o poveste de dragoste. Una pe care nici sfârșitul lumii nu o poate rupe, nu o poate risipi! Este o poveste despre acea formidabilă forță a naturii care este îmbrățișarea dintre un bărbat și o femeie, semnul indestructibil al Speranței, al Frumosului, al Zâmbetului! Spectacolul este nerecomandat sub 16 ani.

Biletele se pot achiziționa online de pe platforma mySTAGE.

https://www.mystage.ro/spectacole/ne-am-sarutat-dupa-sfarsitul-lumii-2652 

„M-am hotărât să devin prost“, la Teatrul Național din Timișoara

 

Sâmbătă, 8 mai, de la ora 19, în Sala Mare, Teatrul Național prezintă „M-am hotărât să devin prost“ după Martin Page, un titlu care – poate nu întâmplător – face carieră în ultimii ani.

Accesul în Sala Mare începe cu o oră înainte de spectacol (ora 18:00),  în condiții de siguranță, pe baza declarației pe propria răspundere semnate de spectatori și în urma triajului observațional, capacitatea maximă a sălii fiind de 30%, conform reglementărilor epidemiologice în vigoare.  

De sâmbătă, după jumătate de an, actorii și spectatorii se regăsesc față în față, dovada bucuriei pe care o provoacă această întâlnire fiind numărul mare de bilete achiziționate on-line în primele 2 zile de la lansarea programului lunii mai pe site-ul www.tntimisoara.com, respectiv pe platforma de vânzări on-line Eventim.

Și tot în pregătirea acestui moment atât de așteptat al reîntâlnirii cu publicul, Teatrul Național din Timișoara a mai făcut un pas important. De acum, spectacolele programate la Sala 2 vor fi mult mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Astfel, Teatrul Național a instalat la Sala 2 o platformă de acces pentru persoane cu dizabilități, inițiativă finanțată de compania Flextronics România.

Biletele pot fi achiziționate on-line, pe www.tntimisoara.com sau  la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2) cu program de funcționare marți – duminică, între orele 11- 19.

Spectacolul „Ceapa și Femeia“ revine la Teatrul Stela Popescu

 

Teatrul „Stela Popescu” revine în faţa publicului său începând din 14 mai. Reîntâlnirea atmosferei ce se creează la contactul direct cu publicul este aşteptată cu nerăbdare atât de actori, cât şi de spectatori.

Spectacolul „Femeia, eterna poveste”, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie îi are în distribuţie pe actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacşu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu, soliști vocali Crina Matei şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Alexandru Burcă – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Dansează Silvia Mauriţiu, Cristina Marin Neagu, Ioana Petric, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile. Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureștean „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniștii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie și chelnerul Pavel. Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veţi recunoaşte cu siguranţă. O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspansul dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă ce lasă totuși o umbră de îndoială. La final, spectatorul va rămâne cu curiozitatea de a răsfoi istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale.

Teatrul Stela Popescu este astăzi un spațiu deschis tuturor posibilităților de expresie teatrală. Producțiile noastre aduc pe scenă atât artiști consacrați, cât și creatori tineri, la început de carieră, iar textele alese pentru a fi puse în scenă - aparţinând dramaturgiei clasice, moderne şi contemporane - îi provoacă atât pe iubitorii de teatru, cât și pe împătimiții spectacolelor de dans și muzicale să fie martorii unor reprezentaţii cu suflu nou (vezi AICI). 

Alte teatre unde vor fi spectacole

 

- La Teatrul de Stat Constanța va fi spectacolul „Crima din strada Lourcin“.

- La Teatrul Evreiesc de Stat din București va fi „Cele mai frumoase zile ale tinereții mele“.

- La Teatrul Nou va fi „Un spectacol dumnezeiesc“.

- La Teatrul Național București va fi „Micul Infern“.

Întreaga listă a teatrelor deschise și a spectacolelor poate fi citită pe https://www.mystage.ro/#/teatru-1.

VEZI ȘI  -  Spectacolul „Ceapa și Femeia“ revine din 14 mai la Teatrul Stela Popescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel