Se RESCRIE ISTORIA în Columbia. Gest sfidător al indigenilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Scene îngrozitoare au loc în Columbia. Mai mulți protestatari, reprezentanți au populației indigene, au recurs la un gest teribil.

Mai mulți protestatari, reprezentanți ai comunităților indigene din Columbia, au răsturnat o statuie a conquiztadorului spaniol Sebastián de Belalcázar din orașul Popayán.

Poliția a fost martoră la eveniment, în timp ce membrii comunității Misak, comunitate indigenă, au dărâmat statuia ecvestră a lui Belalcázar, cel care a fondat orașul în 1537. Aceștia s-au folosit de frânghii și au tras de ele până au dat-o jos de pe soclu.

De ce au recurs la acest gest?

Reprezentanții forțelor indigene au precizat că statuia a reprezentat cinci secole de genocid și sclavie în orașul Popayán. Primarul a spus că a fost un act de violență împotriva simbolului unui oraș multicultural.

Cine a fost eroul spaniol Belalcázar

Sebastián de Belalcázar a condus numeroase expediții în nord-vestul Americii de Sud, fondând, de asemenea, capitala Ecuadorului, Quito, potrivit BBC

Gestul, se înscrie într-o serie de evenimente ce au survenit în urma protestelor Black Lives Matter începute în Statele Unite ale Americii. În urma acestora, numeroase statui, în special în America și în Europa, au fost dărâmate de reprezentanți ai minorităților naționale ori ai populațiilor indigene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel