Se rupe Guvernul? Gâdea: Numele persoanei care are, ACUM, toate cărțile pe masă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea a comentat, vineri seară, scandalul politic actual din România.

„Mă uitam la ceea ce se întâmplă zilele astea și e limpede că România nu e o țară normală. Suntem într-o epocă tribală. De-a lungul timpului, fiecare dintre liderii pe care i-am văzut mai devreme și-a cultivat propriul trib, spunându-le că ceilalți sunt cei mai răi. În mod special, USR-ul a făcut lucrul acesta cu înverșunare, sistematic, și le-a explicat tuturor acelora care cred în valorile lor, cei care se comportă așa cum am spus mai devreme, ca un trib, că cei de la AUR sunt antieuropeni. (...) Aproape orice spun unii spun invers ceilalți.

Triburile, în momentul de față, cred că sunt extrem de confuze. Pe de o parte, cei care sunt în acest trib al USR-ului se uită și nu înțeleg nimic, pentru că până acum li s-a spus că răul cel mai mare sunt aceste două partide, aceste două triburi. Pe de o parte, cei de la AUR și cei de la PSD.

În momentul în care cele trei triburi se așează pentru a da jos celălalt trib, PNL, momentul devine spectaculos, pentru că la o astfel de combinație nu s-a gândit nimeni. Dacă ne uităm în urmă la lucrurile pe care le-au spus unii despre alții, îmi aduc aminte că cei de la USR au spus despre cei de la AUR că sunt un partid nefrecventabil. (...)

Sunt într-un moment complicat, pentru că presiunea din spre PNL, presiunea dinspre această zonă guvernamentală și poate chiar și prezidențială, chiar dacă președintele încă nu a vorbit, este exact legată de această alianță. Cred că în momentul de față USR-ul a dat un mesaj foarte confuz propriului electorat, care nu înțelege. Până acum, și unii și alții erau cei mai răi din lume, acum te unești cu ei să dai jos Guvernul din care faci parte?

România tăcută

(...) Dar pe lângă aceste triburi despre care vorbeam și pe lângă faptul că ei sunt confuzi, mai există o categorie foarte mare: România tăcută. Iar România tăcută privește la ceea ce se întâmplă cu revoltă, cu un sentiment de mânie, pentru că ceea ce trăiesc ei în aceste zile nu are nimic de a face cu aceste jocuri, cu aceste răfuieli pe care ei le au”, a declarat Mihai Gâdea la Antena 3, la „News Hour with CNN”.

„Cei care pare că pierd în momentul de față, în orice variantă, sunt cei de la USR, dar și cei de la PNL pot pierde, pentru că varianta trecerii moțiunii de cenzură există. Au însă acest atuu: președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, domnia sa nominalizează premierul și chiar dacă va cădea Guvernul, tot Florin Cîțu rămâne interimar, este tot prim-ministru, până la nominalizarea de către președinte a unui nou premier și ca acel premier să treacă prin Parlament. (...) Oricum ar fi, cine are toate cărțile pe masă, în momentul de față, este Klaus Iohannis”, a mai spus Mihai Gâdea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel