Se schimbă conducerea USR? Haos în alianță: Cioloș nu și-a făcut temele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp

Nicușor Dan a făcut cerere de reintrare în USR ca simplu membru. Această reintrare în politică, în partidul pe care l-a fondat confirmă faptul că era greșită calea pe care o urmase alianța USR-PLUS, confirmă faptul că era o greșeală a alianței și nu împunsătură, așa cum a afirmat Dacian Cioloș sau barieră ridicată de judecătorii răi în calea progresului.  În oglindă, la fel se întâmplă și la partidul lui Dacian Cioloș. Nu el a semnat listele electorale atunci când le-a depus la BEC, deci nu au fost semnate de președintele partidului, conform legii. 

Revenind la USR, Intrarea lui Nicușor Dan în partid nu rezolvă nimic, dacă o luăm pe logică, nu rezolvă nimic pentru că tot nu e președinte de partid, iar Barna, care încerca să-și legalizeze statutul de președinte de partid, aștepta o decizie a instanței care să-l confirme în această calitate. Deci USR are nevoie, pentru a putea înscrie listele, să finalizeze procesul sau acțiunea lui Dan Barna și atunci să fie Dan Barna președinte sau să semneze listele ca președinte Nicușor Dan.

Întrebarea e ce se întâmplă dacă în ultimul moment apare confirmarea pentru Barna privind conducerea USR. 

Prin urmare, partidul e prins în această morișcă a proceselor. Nu și-au rezolvat situația în justiție și vor spune că durează mult procesele în România. Într-adevăr, durează și poate asta ar fi trebuit schimbat înainte de cere arestări, pentru că ei știu foarte bine legile, apără codurile penale, le schimbă, au echipe de juriști. Cum nu au prevăzut această situație?

Cioloș nu și-a făcut temele

În ceea ce-l privește pe Cioloș, haosul e și mai mare. Figurează Deneș președinte de partid. Acolo nu i-a mai blocat nimic, ca-n cazul Barna, e o conducere incapabilă. Nu doar că Cioloș nu e în stare să-și înscrie partidul, dar și minte, spunând că e o împunsătură sau șicane procedurale. Ce șicane? De când se fac alegeri în România se știe că președintele partidului trebuie să semneze listele depusă la BEC. Ori el nu e președintele partidului. În momentul când se duce la BEC, președintele partidului trebuie să semneze listele, nu să dea vina pe judecători sau pe BEC. E vina lui. Restul partidelor serioase și-au făcut temele.

Revine Nicușor Dan la conducerea USR?  

Prin urmare, dacă Nicușor Dan se înscrie în USR trebuie să fie președinte ca să semneze listele și el figurează ca președinte, pentru că de asta nu a fost confirmat Barna. Procedura de înregistrare a lui Barna ca președinte nu fusese finalizată. Prin urmare, ne putem gândi că Nicușor Dan revine ca președinte de partid, nu ca simplu membru, așa cum susține. Cel puțin în momentul în care depune listele, Nicușor Dan trebuie să fie președintele USR, deci se schimbă președintele USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel