Se schimbă structura anului școlar. Vacanță de trei săptămâni în aprilie-mai 2021. Cîmpeanu: Perioada cea mai critică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat noua structură a anului școlar, în contextul pandemiei.

"Am propus o serie de modificări în structura anului şcolar care au următoarele avantaje:

Vacanţa de primăvară va începe pe 2 aprilie și va dura până în 4 mai. Această vacanţă va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de cele catolice, în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe, în data de 2. Vacanţa de primăvară prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, luna aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învățământ preuniversitar.

Al doilea avantaj este acela că Examenul Naţional de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, se păstrează cu prezenţa fizică şi se va derula între 28 iunie şi 1 iulie, probele scrise. Singura diferenţă va fi aceea că vom echivala, ca şi anul trecut, competențele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare, care vor susţine competențele digitale.

Un alt avantaj, în afară de derularea până la 31 martie a simulărilor, în afară de păstrarea datelor pentru Bacalaureat, se regăsește în păstrarea datelor pentru evaluările la clasele a IV-a și a VI-a. Evaluările la clasa a II-a vor fi  programate în cursul lunii mai. De asemenea, vom acorda importanţă cuvenită retestărilor pentru PISA.

Dezavantajul este că suntem nevoiţi să decalăm Examenul de Evaluare Naţională. Se va derula în perioada 5 iulie - 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie. De asemenea, se păstrează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat", a spus Sorin Cîmpeanu.

Vezi și: ”Depășirea pragului de 6 la mie”, înlocuită cu ”intrarea în carantină”. Sorin Cîmpeanu, anunț despre școala online. Apel ferm!

Se închid școlile la peste 7 la mie? Cîmpeanu: Nu știu să mă raportez la 6,22 diferit de 7

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel