Se schimbă vremea în București. ANM, prognoză meteo specială pentru 3 zile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prognoză meteo București / Foto: Pixabay
Prognoză meteo București / Foto: Pixabay
ANM a emis o prognoză specială pentru București. 

ANM a emis o prognoză specială pentru București, valabilă pentru intervalul 25.05.2021, ora 15:00 - 27:05:2021, ora 20:00.

"De la ora 15:00, de astăzi, 25 mai, până la ora 11:00, miercuri, 26 mai, cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. În primele ore temperatura aerului va fi cuprinsă, în general, între 23 și 25 de grade, apoi va scădea iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

De la ora 11:00, 26 mai, până la ora 08:00, joi, 27 mai, vremea va fi instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 14...15 grade.

Joi, 27 mai, în intervalul orar 08:00-20:00, vremea se va menține instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.",  transmite ANM. 

COD GALBEN de furtuni

ANM a emis și cod galben de vreme rea pentru mare parte din țară, valabil de la ora 15:00 până miercuri, la ora 11:00.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80...90 km/h.” arată ANM.

Ce alte avertizări au fost emise în diferite județe ale țării, vezi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel