Se vede luminița de la capătul tunelului pentru Germania. Starea de urgență, aproape RIDICATĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Se vede luminița de la capătul tunelului pentru Germania. Starea de urgență, aproape RIDICATĂ / Foto: Pixabay
Se vede luminița de la capătul tunelului pentru Germania. Starea de urgență, aproape RIDICATĂ / Foto: Pixabay
Starea de urgență din Germania ar putea fi ridicată foarte curând.

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat luni că reglementările speciale legate de pandemia de coronavirus ar putea lua sfârşit pe 25 noiembrie, cu toate că în mare parte testele, vaccinul şi alte măsuri de igienă vor trebui menţinute, relatează Reuters, care citează cotidianul Bild.

"Acest lucru înseamnă că starea de urgenţă care se află în vigoare de aproape 19 luni, din 28 martie 2020, se va încheia.", a spus luni Spahn, conform Bild.

"Trecem de la o stare de urgenţă la o stare de precauţii speciale.", a menţionat el.

Măsurile excepţionale de control impuse antipandemie expiră automat, dacă nu sunt extinse prin votul parlamentului, transmite Agerpres.

Și Spania renunță la restricțiile DURE, după ce 80% din populație s-a vaccinat

Spania va renunța la majoritatea restricțiilor împotriva COVID-19, după ce mai mult de jumătate din populație s-a imunizat cu ambele doze.

Masca rămâne însă obligatorie în spaţiile închise, dar restaurantele, magazinele, cinematografele, teatrele şi muzeele pot funcţiona la capacitate maximă, relatează știridiaspora.ro. Madridul a renunţat săptămâna trecută la toate restricţiile. Activitatea a revenit la normal, iar terasele sunt pline. Doar masca mai aminteşte de pandemie. Românii veniţi în vacanţă în Spania se bucură de atmosfera relaxată, dar se gândesc cu îngrijorare la situaţia de acasă.

În toate cele 17 comunităţi autonome nu mai există limită de capacitate în spaţiile închise. S-au redeschis inclusiv cluburile şi localurile de noapte, însă în Catalonia, Galicia şi Insulele Canare accesul se face în baza certificatului COVID. Iar în câteva regiuni s-a păstrat interdicţia de a fuma la terase. Valencia a ridicat restricţiile de weekendul trecut.

Rata de infectare în Spania a scăzut sub 0,5 cazuri la mia de locuitori, în unele regiuni fiind chiar de 0,2 la mie. De săptămâna viitoare vârstnicii de peste 70 de ani vor primi cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, relatează Știrile TVR. Aproape 80 la sută dintre spanioli au fost deja vaccinaţi complet împotriva Covid -19, inclusiv copiii de peste 12 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel