Seară de muzică și poezie dedicată lui Marin Sorescu
Autor: Flaviu Predescu pe 28 feb, 19:20 | Muzica

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 17.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la o „Seară de muzică și poezie Marin Sorescu”. Invitați: Dorel Vișan și Ionuț Bogdan Ștefănescu.

Marin Sorescu a fost poet, dramaturg, prozator, eseist și traducător. „Sorescu este un intelectual serios, care meditează la ceea ce scrie și scrie învăluind tragicul, sublimul, grotescul în plasa fină a ironiei. Poezia lui este, în fond, o meditație tristă, însă meditația îmbracă o haină de fantezie înșelător surprinzătoare”, scria despre Marin Sorescu academicianul Eugen Simion.

Marin Sorescu aparține unei generații de poeți care și-a propus să redescopere lirismul, să reinventeze poezia, manifestându-se împotriva purismului, a retoricii clasice, a formalismului.

A publicat primul său volum, „Singur printre poeţi”, în 1964 şi de atunci a impus un stil degajat, uşor ironic, fantezist, cu un profund simţ critic. Plecarea sa spre stele a fost înregistrată la 8 decembrie 1996, la Bucureşti.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Te-ar putea interesa și ....
Muzica Vezi toate articolele
Crossuri parteneri