Secretarul de stat Andreea Moldovan propune două săptămâni de carantină pentru a opri virusul. „Ar face minuni”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Guvern
Foto: Guvern
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, spune că o carantină de două săptămâni, perioada medie de incubație a coronavirusului, „ar face minuni”.

Potrivit declarațiilor sale pentru Digi FM, epidemiologul a semnalat că „perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa”. „Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a adăugat ea.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Măsura ar fi greu de luat la nivel național, iar unele sectoare trebuie să-și continue activitatea

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe”, a mai precizat Moldovan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel