Secretarul general al OECD, previziuni dure. Care vor fi cele mai afectate țări
Autor: Rodica Mitu pe 23 Martie, 11:18 | Economie

Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie, a avertizat Angel Gurría, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), citat de BBC.

Gurría a declarat că șocul economic este deja mai mare decât criza financiară din 2008, a respins ideea unei recuperări rapide și a apreciat că prognozele precedente care înjumătățeau creșterea economică globală a acestui an, la 1,5% sunt mult prea optimiste.

În timp ce numărul pierderilor de locuri de muncă și al falimentelor rămâne incert, Gurría a spus că țările vor face față, în următorii ani, declinului economic.

El a spus că multe dintre cele mai mari economii ale lumii vor intra în recesiune în lunile următoare - definite drept două trimestre consecutive de declin economic.

Gurría a spus că incertitudinea economică creată de epidemie aafectează economiile într-o măsură mai mare decât după atacurile teroriste din 11 septembrie sau decât criza financiară din 2008.

Gurría a avertizat că deficitele mai mari și datoriile împovărătoare vor afecta țările puternic îndatorate în anii următori.

Secretarul general al OECD a negat afirmațiile oficialilor din clubul G20 al națiunilor bogate ale lumii, care vorbeau de o redresare în formă de „V" - cu o scădere bruscă și puternică a activității economice urmată de o revenire rapidă a creșterii, notează Mediafax.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri