Secretele stewardeselor. Detaliile care alcătuiesc perfecțiunea însoțitorilor de zbor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ce se ascunde în spatele perfecțiunii pe care o arată  însoțitorii de zbor  și cât de mult efort depun aceștia pentru a avea aspectul "proaspăt scos din cutie" o arată un antreprenor, potrivit Daily Express.

Însoțitorii de zbor sunt recunoscuți pe scară largă, acest lucru datorându-se parțial datorită binecunoscutelor uniforme pe care le poartă, însă care diferă de la o companie aeriană la alta. Cu toate acestea, pentru a menține aceeași estetică la nivelul mărcii, echipajul de cabină trebuie să respecte reguli stricte. 

O companie aeriană de top din Marea Britanie a făcut echipă cu un antreprenor în domeniul tehnologiei modei pentru a se asigura că tot echipajul lor este adaptat la cel mai înalt standard. MySizeID, fondată de antreprenorul Ronen Luzon, este o aplicație de ultimă generație, care acționează ca un instrument pentru a standardiza dimensiunea și pentru a se asigura că fiecare uniformă se potrivește perfect însoțitorilor de zbor.

Vorbind cu ziarul britanic Express.co.uk, Luzon a explicat: „Companiile aeriene sunt sub o presiune extraordinară pentru a-și adapta cât mai uniform ținutele însoțitorilor de zbor cu scopul de a îmbunătăți experiența angajaților lor, care sunt staționați pe tot globul. Fie că este vorba de stewardeselor, fie de pilot, dimensiunea uniformelor este problema numărul unu pentru personalul din zbor. Acestea sunt persoanele care își reprezintă companiile aeriene în prima linie, iar uniformele pe care le poartă trebuie să îndeplinească cerințe practice și operaționale, asigurând totodată confort în dimensiuni și în forme. "

Alte reguli stricte pentru însoțitorii de zbor

În afară de elementele vestimentare ale uniformei, există o mulțime de alte detalii complicate care joacă un rol esențial în asigurarea aspectului perfect al echipajului de cabină. Multe companii aeriene enumeră linii directoare stricte pentru personalul lor de urmat, inclusiv politicile privind pantofii adecvați, apariția tatuajelor și modalități de a-și modela părul.

Linia aeriană easyJet prevede că tot personalul trebuie să acopere orice tatuaje sau piercing. Între timp, British Airways spune că: „Standardele noastre uniforme necesită un aspect simplu și elegant. O singură perforare a urechii este permisă nu mai mult de 10 mm în diametru, ci trebuie să poarte doar un set de cercuri cu formă rotundă. Nu sunt permise alte piercing ale corpului vizibile, inclusiv limba, reținerea limbii și știfturile nasului.” Cu toate acestea, compania aeriană din Heathrow rămâne fermă în privința politicii sale cu privire la tatuaje, insistând ca acestea să fie ascunse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel