Secretul semințelor din pepeni. De acum nu le vei mai arunca! Au beneficii extraordinare pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
De astăzi nu veți mai arunca semințele din pepeni.  

Nu arunca semințele din pepene! Sunt geniale și au o mulțime de beneficii.

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Arginina este un important aminoacid din proteinele semințelor de pepene. Aceasta reglează tensiunea și previne bolile de inimă. De asemenea, vă ajută în lupta bolile de ficat. 

Un alt aminoacid din semințele de pepene este lizina care ajută la regenerarea țesuturilor.

Complexul de vitamina B, o minune a naturii

Semințele sunt bogate în complexul de vitamine B. Niacina se află în cantitate mare: o cană cu semințe uscate conține 3,8 grame, mai exact 19% din necesarul zilnic. Semințele de pepene sunt utile în sănătatea sistemului nervos, a celui digestiv și în frumusețea pielii.

De asemenea, în semințele de pepene găsiți magneziu. O cană vă aduce 550 mg de magneziu și vă ajută la combaterea stresului și oboselii. 

Semințele de pepene conțin acizii grași omega 3 care vă ajută în luptă cu inflamația colesterolul.

VEZI ȘI: Rețetă de limonadă care te scapă de stres. Ingredient minune

Dacă ești stresat, poți bea o limonadă și vezi dacă te vei simți măcar un pic mai bine!

Extractul de turmeric are beneficii uimitoare pentru sănătate, printre acestea numărându-se reducerea anxietății și simptomele depresiei.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti o limonadă cu turmeric, benefică pentru calmarea anxietății și stresului:

5 căni cu apă
4 linguri de rădăcină proaspătă de turmeric (rasă)
3 linguri de miere
2 lingurițe de ghimbir ras
1/2 cană cu zeamă proaspătă de lămâie
1/2 cană cu suc de portocale (opțional, pentru gust)

Mod de preparare

Porții: 5

Se pune apa într-o oală și se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă rădăcina proaspăt rasă de turmeric, împreună cu ghimbirul ras într-un borcan sau într-un alt recipient care rezistă la temperaturi ridicate. Se toarnă apa fierbinte în borcan. Se lasă amestecul la infuzat cel puțin zece minute.

Ulterior, se adaugă mierea în borcan și se amestecă cu ajutorul unei lingurițe până în momentul în care se dizolvă complet, notează eva.ro. Se strecoară tot amestecul și se adaugă zeama de lămâie. După ce se răcește puțin compoziția, ia o gură și apoi adaugă sucul de portocale sau mai multă zeamă de lămâie, dacă este nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel