Şedinţă comună de guvern România - Polonia, pusă la cale de Florin Cîţu şi Andrzej Duda
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Facebook Florin Citu
Foto: Facebook Florin Citu
Premierul Florin Cîţu a avut, luni, o întrevedere cu președintelui Poloniei, Andrzej Duda.

"Am avut astăzi marea plăcere de a găzdui un dejun de lucru în onoarea Președintelui Poloniei, E.S. Dl. Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în România, la invitația Președintelui României, E.S. Dl Klaus Werner Iohannis. Prezența la București a șefului statului polonez are loc în contextul aniversării, în acest an, a 100 de ani de la semnarea Convenției de alianță defensivă româno-polonă (3 martie 1921).

În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej am salutat, împreună cu Președintele Andrzej Duda, nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Polonia și am evocat dorința comună de aprofundare și extindere, în continuare, a acestora, în multiple domenii", transmite prim-ministrul Florin Cîţu.

Şedinţă comună de guvern româno-polonă

"Am convenit, în acest sens, asupra organizării, la Varșovia, în cursul acestei toamne, a celei de-a treia ședințe comune de guvern româno-polone, respectiv asupra utilizării acestei oportunități pentru agrearea unui Plan de acțiune actualizat, pentru intervalul 2021-2025, pentru implementarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre.

Cooperarea în domeniul economic – atât din perspectiva schimburilor comerciale româno-polone, cât și a stimulării investițiilor reciproce în fiecare dintre cele două țări – și cea pe dimensiunea energetică vor reprezenta, alături de continuarea colaborării strânse în planul militar și de securitate, priorități ale agendei bilaterale.Am realizat, de asemenea, împreună cu Președintele Andrzej Duda, un schimb de opinii referitoare la campaniile interne de vaccinare a populației din România, respectiv, Polonia, precum și cu privire la efectele benefice ale derulării cu succes a acestora asupra economiilor celor două state", subliniază premierul României, Florin Cîţu.

Klaus Iohannis și omologul său polon, Andrzej Duda, găzduiesc Summitul Formatului București

Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, împreună cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, Summitul Formatului București (B9), anunță Administrația Prezidențială. Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, luni, 10 mai 2021, împreună cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, Summitul Formatului București (B9).

Evenimentul este organizat la inițiativa președintelui României și se va desfășura cu prezența la București a președintelui Republicii Polone și cu participarea prin videoconferință a celorlalți șefi de state din Formatul București, precum și a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel