Şedinţă pentru alegerea noului preşedinte al Senatului
Autor: Mihai Ciobanu pe 26 feb, 07:16 | Stiri

Senatul Romaniei

Senatul își alege, miercuri, președintele forului legislativ. PSD l-a propus pe Șerban Nicolae, PNL pe Alina Gorghiu, iar USR pe Vlad Alexandrescu. Plenul va avea loc între orele 10.30 și 13.00.

Șerban Nicolae a spus, marți, că activitatea sa este cunoscută, astfel încât speră la sprijin și de la alte grupuri parlamentare și de la alte partide. Social-democratul a adăugat că după ce a fost trei ani și jumătate liderul grupului PSD din Senat, va candida pentru șefia acestei Camere a Parlamentului.

În schimb, reprezentanții USR au transmis că nominalizarea lui Șerban Nicolae la șefia Senatului este o jignire adusă României și a statului de drept. Ei au mai susținut că nominalizarea lui Șerban Nicolae este ca și cum Liviu Dragnea ar fi fost adus de la Jilava și pus din nou în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Funcția de președinte al Senatului este deținută interimar de Titus Corlățean, după ce Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleșecanu la șefia forului legislativ este neconstituțională. Judecătorii CCR au motivat în decizie că PSD nu putea propune un senator dintr-un alt grup parlamentar, potrivit Mediafax.

Te-ar putea interesa și ....
Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri