Seedorf propune sancţionarea fotbaliştilor care îşi acoperă gură în timp ce vorbesc pe teren
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Fostul internaţional olandez Clarence Seedorf a propus ca fotbaliştii să fie sancţionaţi imediat dacă îşi acoperă gura în timp ce vorbesc cu un adversar sau cu arbitrul pe terenul de joc.

Seedorf, câştigător de patru ori al Ligii Campionilor, a declarat la o reuniune a Consiliului Europei privind combaterea urii, că oprirea jucătorilor de a-şi acoperi gura este un pas simplu care trebuie făcut.

Există multe discuţii dar nu se face suficient. Nevoia este evidentă şi foarte urgentă. Am văzut cum jucătorii îşi vorbesc şi îşi acoperă gura în timpul meciurilor. Aceste lucruri pot fi uşor contracarate prin implementarea unor reguli. Pentru mine ar trebui abandonat modul în care poţi vorbi aşa când abordezi un adversar. Când vorbim despre sport trebuie să fie ceva complet transparent, aşa că de ce mi-aş acoperi gura dacă vreau să vorbesc cu adversarul meu?

Dacă vreau să vorbesc cu antrenorul sau un coechipier, este în regulă, dar dacă îl abordez pe arbitru sau pe alt jucător în orice sport, nu ar trebui să ai voie să-ţi acoperi gura, ar trebui sancţionat acest gest cu un cartonaş galben, a opinat Seedorf, fost mijlocaş la Ajax, Real Madrid şi AC Milan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel