Șefa DSP Dolj, acuzată că a acordat ILEGAL angajaților stimulente de risc pentru COVID
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Este scandal uriaș la DSP Dolj după ce șefa instituției ar fi acordat ilegal angajaților stimulente de risc pentru COVID-19, în perioada stării de urgență. 

Șefa DSP Dolj, Valeria Andreescu,  a dat-o în judecată pe jurista instituției care a refuzat să semneze mai multe acte prin care directoarea a decis acordarea unor stimulente de risc pentru COVID-19, în perioada stării de urgență, transmite RealitateaPlus. Jurista a considerat că acel spor a fost dat ilegal. 

Tot scandalul a început în luna mai, atunci când consilierul juridic al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj a refuzat să dea vize de legalitate pentru acordarea stimulentului de risc pentru luna aprilie motivând prin faptul că nu exista niciun temei legal pentru acel spor. Pentru că a refuzat să îi semneze dispoziția, șef DSP Dolj a dat-o în judecată pe jurista instituției. Femeia a spus în instanță că a fost jignită, amenințată și pârâtă prefectului, care la rândul său a afirmat că a fost sunat de șefa instituției de sănătate. Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a declarat că va sesiza Curtea de Conturi și va solicita o anchetă pentru a face lumină în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel