Șefa DSP Dolj, acuzată că a acordat ILEGAL angajaților stimulente de risc pentru COVID
Autor: Doinița Manic pe 20 ian, 13:42 | Sanatate

Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Este scandal uriaș la DSP Dolj după ce șefa instituției ar fi acordat ilegal angajaților stimulente de risc pentru COVID-19, în perioada stării de urgență. 

Șefa DSP Dolj, Valeria Andreescu,  a dat-o în judecată pe jurista instituției care a refuzat să semneze mai multe acte prin care directoarea a decis acordarea unor stimulente de risc pentru COVID-19, în perioada stării de urgență, transmite RealitateaPlus. Jurista a considerat că acel spor a fost dat ilegal. 

Tot scandalul a început în luna mai, atunci când consilierul juridic al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj a refuzat să dea vize de legalitate pentru acordarea stimulentului de risc pentru luna aprilie motivând prin faptul că nu exista niciun temei legal pentru acel spor. Pentru că a refuzat să îi semneze dispoziția, șef DSP Dolj a dat-o în judecată pe jurista instituției. Femeia a spus în instanță că a fost jignită, amenințată și pârâtă prefectului, care la rândul său a afirmat că a fost sunat de șefa instituției de sănătate. Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a declarat că va sesiza Curtea de Conturi și va solicita o anchetă pentru a face lumină în acest caz.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri